SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: »Pomembno je utrjevati tradicijo solidarnosti in družbene odgovornosti«

Ljubljana, 3. 10. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil delovne akcije projekta »Vračamo družbi – teden korporativnega prostovoljstva«, ki jo v sodelovanju s Slovensko filantropijo že drugo leto organizira Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji AmCham. Ob predsedniku Pahorju, ki je tudi častni pokrovitelj projekta, so se zaključne akcije v Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani udeležili ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli, izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak, predstavniki slovenskih podjetij in številni drugi prostovoljci.

Predsednik republike Borut Pahor na delovni akciji "Vračamo družbi"
Foto: Anže Malovrh / STA

Predsednik republike, ki je pomagal pri prenovi in barvanju v vrat, je v izjavi za medije poudaril, da je pomembno utrjevati tradicijo solidarnosti in družbene odgovornosti. Dejal je, da z udeležbo na delovnih brigadah, bodisi tistih, ki jih organizira Urad predsednika Republike Slovenije, bodisi tistih, ki jih organizirajo drugi in predsednika k sodelovanju povabijo, ohranja tradicijo iz časa predvolilne kampanje, ki njemu in vsem prostovoljcem daje občutek zadovoljstva po opravljenem delu. »Veliko ljudi išče priložnosti, kako bi lahko družbi nekaj vrnili. Po opravljenem delu je ta občutek, da smo skupaj naredili nekaj dobrega za skupnost, neprecenljiv«, je dejal predsednik Pahor ter dodal, da ga je vedno zelo pozitivno presenetila udeležba mladih prostovoljcev na delovnih brigadah »Skupaj za skupno«, ki so prišli izključno zaradi namena delati dobro. Pojasnil je, da bo z delovnimi akcijami in delom v različnih delovnih organizacijah nadaljeval tudi v prihodnje.

Predsednik republike Borut Pahor z otroki Zavoda za slepe in slabovidne otroke Ljubljana
Foto: UPRS

Po delovni akciji se je predsednik republike seznanil s položajem slepih in slabovidnih otrok v Sloveniji ter si v spremstvu direktorice Zavoda za slepo in slabovidno mladino Katjuše Koprivnikar zavod tudi ogledal.