SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na mednarodnem turnirju »Planina Open 2017«

Postojna , 18. 5. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil 10. jubilejnega mednarodnega turnirja "Planina Open 2017", ki ga že tradicionalno prireja Vzgojni zavod Planina.

Lani so mladostniki in otroci Vzgojnega zavoda Planina obiskali Predsedniško palačo in predsednika Pahorja povabili na njihov športno-zabavni dogodek. Predsednik republike jim je obljubil, da se bo turnirja udeležil, danes pa je dano obljubo izpolnil.

Predsednika republike je z besedami zahvale pozdravila dr. Leonida Zalogar, ravnateljica zavoda. Dejala je, da je ponosna na otroke in mladostnike, vzgojitelje ter vse zaposlene, ki že deseto leto zapored organizirajo mednarodni turnir. Predsednik Pahor se je v pozdravnem nagovoru zahvalil vodstvu zavoda in vsem, ki otroke in mladostnike spodbujajo na njihovi poti premagovanja težav in soočanja s priložnostmi. »V vsakem izmed nas so demoni in angeli. A s pravo spodbudo bodo v nas zmagali angeli. Obiskal sem vas zaradi vaših plemenitih vrlin in lastnosti, ki jih nosite v sebi, in zaradi katerih bo naša družba boljša,« je dejal predsednik republike.

Nato si je predsednik Pahor v družbi mladostnikov in otrok ogledal nogometno tekmo med Kralji ulice in Policijsko postajo Postojne ter športne in likovne delavnice. Vzgojni zavod Planina že deseto leto prireja mednarodni turnir Planina Open, ki so se ga letos udeležili Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju iz Tuzle, Kralji ulice, Policijska postaja Postojna, Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina in Center strokovnih šol Postojna.

Predsednik republike na mednarodnem turnirju Planina Open 2017
Foto: Daniel Novakovič / STA