SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike ob 60. obletnici tovarne Mahle Letrika Bovec: "Sodite med najboljše"

Bovec, 22. 9. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Bovcu udeležil prireditve, na kateri so sedanji in nekdanji zaposleni skupaj z vodstvom obeležili 60. obletnico delovanja tovarne Mahle Letrika.

V svojem slavnostnem govoru je izrazil veselje, da so ga zaposleni, s katerimi je imel pred petimi leti čast preživeti en delovni dan, vnovič tako lepo sprejeli medse na tako pomembno obletnico delovanja. Vsem nekdaj in sedaj zaposlenim je izrekel iskrene čestitke in se jim zahvalil za dobro delo in pravilne odločitve, ki so pripeljale do tega osupljivega uspeha. "Ne le, da ste sebi in svojim družinam zagotavljali socialno varnost, ampak ste prispevali tudi k odpiranju novih delovnih mest, razvoju regije in uspešnosti narodnega gospodarstva," je dejal.

Predsednik Pahor se je v Bovcu udeležil prireditve ob 60. obletnici podjetja Mahle Letrika
Foto: Bor Slana/STA


Izsledki raziskav kažejo, da podjetja umirajo veliko mlajša od ljudi, ki jih vodijo, saj se je leta 2010 povprečna življenjska doba podjetij prepolovila na okrog 30 let. Šestdesetletno delovanje je zato danes velik uspeh -  zanj je predsednik republike naklonil besede zahvale več generacijam prilagodljivih, delavnih in domiselnih zaposlenih in v prihodnost usmerjenemu vodstvu. Okolju prijazno in za turizem nemoteče delovanje podjetja oplemenitijo predvsem glavni izdelki podjetja, ki so njegov največji prispevek k varovanju okolja. Inovativne tehnologije, ki zmanjšujejo porabo goriva in izpustov, pa trajno pozitivno vplivajo na okoljsko ravnovesje v vozilih po vsem svetu. "Z gotovostjo lahko rečem, da je vaše podjetje uspešno, inovativno in perspektivno slovensko podjetje," je povedal predsednik republike, saj so dinamična podjetja, usmerjena k rasti in prežeta z inovativnostjo, tista, ki največ prispevajo k razvoju družbe. "Pet odstotkov vseh gospodarskih subjektov ustvari 85 odstotkov gospodarske rasti v vsaki ekonomiji in prav toliko novih delovnih mest. Prepričan sem, da Mahle Letrika sodi med teh pet odstotkov najboljših."

Zbrane je nagovoril tudi direktor podjetja Mitja Gorenšček in se zahvalil vsem, ki so pomagali pri pisanju zgodovine tega podjetja ter obljubil, da bo podjetje še naprej delovalo tako, da bodo kljub majhnosti ostali pomemben  člen sodobne avtomobilske industrije. Generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije mag. Samo Hribar Milič je v imenu zbornice čestital zaposlenim in jim ob tej priložnosti predal posebno priznanje, župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je bil dolga leta zaposlen v podjetju, pa je poudaril, da uspešno delovanje podjetja številnim prebivalcem omogoča stabilno življenje in da tudi zato radi ostajajo v domačem kraju. V imenu lastnikov se je današnje slovesnosti udeležil predstavnik Mahle G. m. b. H Thomas Kohlbauer. Izrazil je zaupanje, da se bodo v podjetju s predanostjo trdemu delu in preživetju še naprej uspešno prilagajali vihravemu obdobju na trgu, kar izkazuje tudi današnji reli električnih avtomobilov, ki ga je priredilo podjetje.

Skozi pripoved je zgodbo o uspehu podjetja pripovedoval dramski igralec Domen Valič, z glasbo in hudomušnostjo pa so jo popestrili tudi člani godalnega kvarteta Podokničarji.