SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike: "Udeležba slovenske delegacije na slovesnosti v Normandiji je pomembna za vse Slovence"

Ljubljana, 5. 6. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel delegacijo Zveze združenj borcev za vrednote NOB, ki bo letos prvič predstavljala Republiko Slovenijo na slovesnosti ob 70. obletnici izkrcanja zavezniških sil v Normandiji. Vodja delegacije je častni predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik. Srečanja pri predsedniku Pahorju se je udeležil tudi francoski veleposlanik v Republiki Sloveniji Pierre-François Mourier.

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel delegacijo Zveze združenj borcev za vrednote NOB, ki bo letos prvič predstavljala Republiko Slovenijo na slovesnosti ob 70. obletnici izkrcanja zavezniških sil v Normandiji.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Pred odhodom delegacije na slovesnost v Normandijo je predsednik republike izrazil zadovoljstvo, da bodo slovenski veterani II. svetovne vojne naposled lahko sodelovali na tem pomembnem dogodku. Poudaril je, da udeležba slovenske delegacije na slovesnosti v Normandiji ni pomembna le za urad predsednika, slovensko partizansko gibanje in veteranske organizacije, ampak je pomembna za vse Slovence.

Častni predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik je predsedniku Pahorju ob tej priložnosti izročil publikacijo Skupaj, ki govori o II. svetovni vojni na jugoslovanskih tleh in o sodelovanju slovenskih partizanov z zavezniki.