SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Na srečanju pri predsedniku republike doseženi pomembni zaključki za obuditev socialnega dialoga

Ljubljana, 26. 8. 2021 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes dopoldan v Veliki dvorani Predsedniške palače na delovnem srečanju gostil vse tri partnerje Ekonomsko-socialnega sveta (predstavnike delojemalcev, delodajalcev in vlade) za oživitev socialnega dialoga.

Cilj delovnega srečanja je bil ponovno oživiti socialni dialog v okviru Ekonomsko–socialnega sveta (ESS). Na srečanju so bili sprejeti pomembni zaključki za obuditev socialnega dialoga.

V času od začetka julija se je zvrstilo veliko število krajših in daljših osebnih sestankov in telefonskih pogovorov. Na osnovi tega je predsednik Pahor ocenil, da obstoji dovolj zaupanja za delovno srečanje vseh treh partnerjev v ESS.

Na srečanju pri predsedniku republike doseženi pomembni zaključki za obuditev socialnega dialoga
Foto: Daniel Novakovič/STAV nadaljevanju je besedilo kratke izjave predsednika republike po srečanju. Velja govorjena beseda!

Z veseljem obveščam javnost, da je danes na srečanju vseh socialnih partnerjev prišlo do pomembnih dogovorov za obuditev socialnega dialoga in nadaljnjega dela Ekonomsko socialnega sveta.

Zaključki srečanja:

1. Vsi partnerji so na srečanju izrazili pripravljenost k vrnitvi k socialnemu dialogu v okviru ESS.

2. Strinjali so se, da se pred začetkom nadaljnjega dela ESS pripravi Dogovor o obnovitvi socialnega dialoga, v katerem bodo dogovorjene tako postopkovne kot vsebinske zahteve za nadaljnje delo ESS.

3. Dogovor o obnovitvi socialnega dialoga bo pripravila pogajalska skupina, sestavljena iz predstavnikov vseh treh partnerjev ESS. Vsi so se strinjali, da je potrebno z pripravami in sprejemom dogovora pohiteti.

Na srečanju pri predsedniku republike doseženi pomembni zaključki za obuditev socialnega dialoga
Foto: Daniel Novakovič/STA