SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor obiskal sejem Alpe–Adria

Ljubljana, 29. 1. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes pozno popoldne obiskal sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki je največja sejemska promocija turizma v Sloveniji in sploh v regiji Alpe - Jadran. Na njem razstavlja skupaj 283 razstavljavcev iz 12 držav. Letos na njem pričakujejo več kot 20.000 obiskovalcev.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na sejmu Alpe–Adria: Turizem in prosti čas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Foto: Daniel Novakovič / STA

Predsednik republike si je na sejmu ogledal stojnice in poklepetal z razstavljavci, ki so mu predstavili svoje vsebine ter navdušeno promovirali svoje destinacije. V izjavi za medije je predsednik Pahor podal svoje videnje o sejemski dejavnosti in povedal, da "sejmi ohranjajo neko vrednost in sejemska tradicija je še vedno v modi, pa vendar morajo biti vsako leto bolj izvirni in ravno v tem je njihov izziv." Po mnenju predsednika republike ima Ljubljana sejmišče in s tem tudi priložnost, da razvije sejemske vsebine, ki bodo pritegnile številne obiskovalce in posledično tudi kupce.

"Vidim, da je apatija, ki je vladala na začetku krize, tudi glede sejmov in priložnosti, ki jih le-ti ponujajo minila. Tukaj so ljudje, razstavljavci, ki niso samo iz velikih podjetij ali državnih institucij, ampak so tu tudi društva, nevladne organizacije, lokalne skupnosti in posamezniki, ki imajo veliko inovativnih zamisli, veliko osebne volje in angažmaja, ki obiskovalca napolnijo s prijetno energijo", je strnil svoje vtise o današnjem sejmu predsednik republike.