SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor: "Šola je prostor za predajanje dragocene vede o življenju"

Poljane nad Škofjo Loko, 20. 9. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Poljanah nad Škofjo Loko udeležil posebne slovesnosti, na kateri so tamkajšnji učenci in učitelji proslavili pomembne jubileje: 30-letnico Osnovne šole Poljane nad Škofjo Loko in Vrtca Agata, 20-letnico samostojne šole in 10-letnico dograditve telovadnice.

Predsednik Pahor se je udeležil prireditve ob jubilejih Osnovne šole Poljane in Vrtca Agata
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Uvodoma je zbrane nagovorila ravnateljica Osnovne šole Poljane nad Škofjo Loko Metka Debeljak in se ozrla v preteklost zgodovine šolstva v tem kraju. Dejala je, da je do današnjega praznika pripeljalo medsebojno zaupanje vseh udeleženih v vzgojno-izobraževalni proces, saj je šola predvsem dom za sprejemanje in učenje za življenje. Župan Občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež je v pozdravnem nagovoru poudaril zgodovinsko vrednost šole v Poljanah nad Škofjo Loko, ki so jo dolga leta kleni ljudje plemenitili v zavedanju, da je v enotnosti moč.

Predsednik Pahor, častni pokrovitelj današnje slovesnosti, se je v slavnostnem nagovoru zahvalil ravnateljici in otrokom za tako topel in iskren sprejem. Dejal je, da je med številnimi obiski v šolah povsod po Sloveniji spoznal sijajen učiteljski kader in prečudovite otroke, ki izžarevajo veliko mero upanja in optimizma, s katerima kljubujejo strahu pred prihodnostjo, ki prinaša nagle in težko predvidljive spremembe. Poudaril je, da si vsi želimo predvsem miru in varnosti za otroke, ki se bodo z ustvarjalnostjo laže spoprijeli s prihodnostjo in jo tudi dejavno sooblikovali.

Predsednik Pahor se je udeležil prireditve ob jubilejih Osnovne šole Poljane in Vrtca Agata
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ob visokem jubileju šole in vrtca je predsednik Pahor ravnateljici gospe Metki Debeljak v luči praznovanj 25. obletnice samostojnosti in mednarodnega priznanja naše države podaril posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije, simbol naše enotnosti, z besedami zahvale vsem učiteljem, ki v svojem plemenitem poslanstvu razumejo, da šola ni samo pouk, temveč prostor za predajanje dragocene vede o življenju. Učitelji otrokom v šoli dajejo pomembne nauke za življenje in jih vzgajajo v samozavestne ljudi in ponosne državljanke in državljane.

V umetniškem programu, ki so ga posebej za današnjo priložnost pripravili učenke in učenci skupaj z učiteljicami, so prikazali pomembnost sprejemanja, sodelovanja, znanja in domišljije - vrednot, ki naj otroke vodijo na poti odraščanja.

Predsednik Pahor se je udeležil prireditve ob jubilejih Osnovne šole Poljane in Vrtca Agata
Foto: Tamino Petelinšek/STA