SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike: »Nick je izjemna in navdihujoča osebnost«

Ljubljana, 27. 9. 2016 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel Nicka Vujicica, ki bo jutri na povabilo društva "Zaživi življenje - društvo za osebnostni razvoj otrok, mladih in odraslih" mladim spregovoril o kulturi medsebojnega spoštovanja, nenasilja in strpnosti.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je sprejel Nicka Vujicica, ki bo jutri na povabilo društva "Zaživi življenje - društvo za osebnostni razvoj otrok, mladih in odraslih" mladim spregovoril o kulturi medsebojnega spoštovanja, nenasilja in strpnosti.
Foto: STA

Uvodoma je gospod Vujicic predsedniku Pahorju predstavil svojo življenjsko zgodbo. Nick se je rodil brez okončin in postal osebnost, ki navdihuje in motivira ljudi po vsem svetu, se dotika src in prinaša upanje. V okviru projekta »Trdno stoj! Spregovori!« mladim po vsem svetu sporoč, naj nikoli ne obupajo, naj gojijo vrednote medsebojnega spoštovanja in naj svoje integritete nikoli ne postavijo pod vprašaj, ko dosegajo svoje cilje.

Predsednik republike je v izjavi za medije poudaril, da je bil pogovor izjemno ganljiv, usmerjen v razmislek, kako spodbuditi mlade, da bodo zrasli v dobre ljudi: »Če si kaj želimo, je, da bi naši otroci zrasli v dobre ljudi. Presrečen sem, da bo Nick jutri stopil pred več tisoč glavo množico mladih in jih s svojo izkušnjo nagovoril, da takšni postanejo tudi oni.«

Ob koncu pogovora je predsednik republike Nicku osebno razkazal Predsedniško palačo ter mu, kot velikemu ljubitelju Primoža Trubarja, poklonil podobo Primoža Trubarja iz gline. Nick pa je predsednika Pahorja osebno povabil, da se jutri udeleži njegovega nagovora mladim v Športni dvorani Bonifika, v Kopru.