SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo konec tega tedna na Kočevskem udeležil dveh prireditev v počastitev 24. obletnice prvega postroja Slovenske vojske

Ljubljana, 18. 12. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Eno prireditev pripravljajo Občina Kočevje, Združenje društev in klubov MORiS ter Društvo MORiS Kočevska reka, drugo pa Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve. Prva prireditev bo v petek, 19. decembra 2014, v Športni dvorani v Kočevju, druga pa v soboto, 20. decembra 2014, v Parku MSNZ v Kočevski reki.

Glede na dejstvo, da obe prireditvi slavita pomen prvega postroja Slovenske vojske, 17. decembra 1990, je predsednik republike nedavno povabil predstavnika obeh veteranskih organizacij na pogovor z željo, da bi prihodnje leto 25. obletnico tega slavnega dogodka praznovali enotno kot si po njegovem mnenju to tudi zasluži.

Predsednik republike Borut Pahor je izrazil zadovoljstvo z dogovorom med predsednikom Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Alešom Hojsem in podpredsednikom Zveze društev in klubov MORiS Petrom Vašem, da se obeležitev 25. obletnice pripravi skupno, z največjo možno mero skrbnosti in v duhu enotnosti.

Predsednik republike, tudi kot vrhovni poveljnik obrambnih sil poudarja pomen prvega postroja Slovenske vojske. Zato se bo letos udeležil obeh prireditev, skupaj s predstavniki obeh veteranskih organizacij pa si bo prizadeval za pripravo enotne jubilejne obeležitve tega zgodovinskega mejnika za oblikovanje Slovenske vojske.