SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor je v državni zbor posredoval predlog za imenovanje Zagovornika načela enakosti in članico Sveta Banke Slovenije - viceguvernerko

Ljubljana, 21. 6. 2021 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, v ponedeljek, 21. junija 2021, predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije Igorju Zorčiču posredoval predlog z obrazložitvijo, da državnemu zboru za Zagovornika načela enakosti v imenovanje predlaga g. Miho Lobnika, za članico Sveta Banke Slovenije-viceguvernerko pa v imenovanje predlaga mag. Ireno Vodopivec Jean.

Predsednik Pahor ocenjuje, da oba kandidata izpolnjujeta visoke strokovne kriterije in imata potrebne izkušnje za opravljanje funkcije, za katero sta predlagana. Po posvetovanjih z vodji poslanskih skupin je mogoče sklepati, da oba kandidata uživata potrebno podporo poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije.

Ločeni javni predstavitvi kandidata in kandidatke bosta potekali prihodnji teden. Predstavitvi bo vodila generalna sekretarka Urada Predsednika Republike Nataša Kovač.