SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil na slovesnosti "Prihodnost pripada pogumnim - Kočevska Reka 1990-2018"

Ljubljana, 15. 12. 2018 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor se je danes v Kočevski Reki udeležil slovesnosti "Prihodnost pripada pogumnim - Kočevska Reka 1990-2018" v počastitev dneva, ko je prvič zadišalo po Slovenski vojski.

"Slovenci smo bili v času osamosvajanja enotni. Storiti moramo vse, kar je v naši moči - človeški in politični - da te enotnosti osemindvajset let kasneje in nikoli poslej ne izgubimo," je v izjavi za medije po dogodku poudaril predsednik republike. "Ljudje se dobro spomnimo, da smo bili na referendumu enotni in da smo enotni, brez narodne izdaje, obranili našo domovino," je na spoštovanje zgodovinskih dejstev opozoril predsednik Pahor in dejal, da slovenska osamosvojitev kot vrednostno središče našega naroda ne sme utrpeti škode zaradi političnih prepirov.

Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor se je v Kočevski Reki udeležil v počastitev dneva, ko je prvič zadišalo po Slovenski vojski.
Foto: UPRS