SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor se je v Begunjah pri Cerknici udeležil pogrebne maše ter pokopa žrtev iz Krimske jame

Begunje pri Cerknici, 9. 10. 2016 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes popoldne v Begunjah pri Cerknici udeležil pogrebne maše ter pokopa žrtev iz Krimske jame. 

Pogrebno mašo v župnijski cerkvi sv. Jerneja je daroval upokojeni nadškof dr. Anton Stres, ki je po maši vodil tudi cerkveni pogreb na begunjskem pokopališču. 

Predsednik republike je v kratki izjavi po pietetnem dogodku poudaril, da je pravica do dostojnega pokopa civilizacijska pravica. "Prav mogoče je in verjamem, da imamo v teh dneh in tednih ljudje različna stališča tudi do tega, ampak če želimo imeti odprto družbo in eno domovino, potem moramo prenesti tudi te morebitne razlike, živeti v sožitju in zlasti storiti vse, da se nikoli več ne bi zgodilo, da bi se sovražili," je pozval predsednik Pahor.

Izkop posmrtnih ostankov iz Krimske jame se je začel aprila letos, v njem pa so našli ostanke 27 trupel. Po besedah predsednika vladne komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč dr. Jožeta Dežmana je posebnost grobišča tudi v tem, da je pobuda za izkopavanja prišla od lokalnega prebivalstva in lokalnih oblasti. Tako je izkop izvedel Jamarski klub Borovnica, financirala pa ga je Občina Borovnica in delno tudi Občina Cerknica.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je v Begunjah pri Cerknici udeležil pogrebne maše ter pokopa žrtev iz Krimske jame
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je v Begunjah pri Cerknici udeležil pogrebne maše ter pokopa žrtev iz Krimske jame
Foto: Tamino Petelinšek/STA