SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor po delu v Hidrii z vodstvom o problemih in priložnostih slovenskega gospodarstva

Tolmin, 28. 1. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik republike Borut Pahor je danes na povabilo Korporacije Hidria d.d. nadaljeval projekt »SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega«. Delovni dan je preživel kot operater na avtomatizirani liniji sistemov za zagon dizelskih motorjev v podjetju Hidria AET v Tolminu, ki predstavlja enega tehnološkonajbolj razvitih delov Hidrie.

V izjavi za medije je predsednik republike pojasnil, da je z delom v proizvodnji želel spoznati poslovne procese, ki potekajo v uspešnih podjetjih. »Delo v takšnih podjetjih zahteva natančnost in osredotočenost, hkrati med vodstvom in zaposlenimi spodbuja inovativnost. Vsak pri sebi namreč razmišlja, kako bi lahko delo opravljal še bolje in izpolnjeval zahteve vrhunske proizvodnje ter prispeval k napredku,« je dejal predsednik. »Vsak poklic je pomemben, da lahko sestavi slovensko gospodarstvo v tekmovalno enoto,« je zaključil predsednik Pahor.

Po zaključku delovnega dne se je predsednik republike sestal še z vodstvom Hidrie ter z njim spregovoril o priložnostih in problemih slovenskega gospodarstva.

Predsednik Pahor se je tako danes pridružil kolektivu, ki na prvo mesto postavlja znanje, kompetence, inovativnost in odličnost ter tako dosega in presega svoje razvojne cilje. Hidria se namreč uvršča med vodilne svetovne korporacije na področju velikih razvojnih dobaviteljev sistemov za hladen zagon dizelskih motorjev. Predsednik republike je spoznal delo v fizični, a visokotehnološki in zahtevni proizvodnji, kjer z inovativnostjo in domačim znanjem uvajajo nove oblike dela na avtomatiziranih linijah.

Borut Pahor se bo v okviru projekta »SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega« predvidoma enkrat mesečno v različnih slovenskih krajih družil, delal in se pogovarjal z različnimi poklicnimi, generacijskimi, socialnimi in drugimi skupinami.

Predsednik republike Borut Pahor je na povabilo Korporacije Hidria d.d. nadaljeval projekt »SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega«. Delovni dan je preživel kot operater na avtomatizirani liniji sistemov za zagon dizelskih motorjev v podjetju Hidria AET v Tolminu, ki predstavlja enega tehnološkonajbolj razvitih delov Hidrie.
Foto: UPRS