SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike v podjetju American & Efird (A&E Europe), sukanci d. o. o.: “Ko sem slišal za vaše težave, se mi je zdelo, da moja prošnja vodstvu podjetja v prid dialogu ne bo odveč”

Maribor, 20. 5. 2021 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na povabilo delavk in delavcev danes obiskal podjetje American & Efird (A&E Europe), sukanci d. o. o.

Po kratkem ogledu proizvodnje in pogovoru z vodstvom podjetja je predsednik Pahor nagovoril delavke in delavce: “Ko sem pred meseci slišal za vaše težave, se mi je zdelo, da moja prošnja vodstvu podjetja v prid dialogu ne bo odveč. Vesel sem, da vam je skupaj uspelo,” je dejal predsednik republike. Predsednik Pahor je poudaril, da je pri takih občutljivih zadevah vedno zelo pozoren na svoje pristojnosti in morebitni konflikt interesov, in je v tem primeru presodil, da lahko pomaga s prošnjo vodstvu in lastnikom podjetja, da bi se rešitev poiskalo z dialogom.

Zaradi slabih razmer in nizkih prejemkov so zaposleni stavkali pod vodstvom Konfederacije slovenskih sindikatov. Predsednik Pahor se je odzval na njihov poziv v času stavke, naj jim pomaga in je tedaj z njihovim predstavnikom govoril po telefonu. Po stavki so zaposleni uspešno zaključili pogajanja in dosegli bistveno povečanje plač. Z vabilom v podjetje so se želeli zaposleni predsedniku Pahorju zahvaliti za njegovo pomoč pri vzpostavitvi dialoga med njimi in vodstvom podjetja.

V imenu Konfederacije slovenskih sindikatov je zbrane nagovoril David Ažnoh, ki je izrazil zadovoljstvo, da so uspeli izboljšati delavske pravice.

Predsednik republike v podjetju American & Efird (A&E Europe), sukanci d. o. o.: “Ko sem slišal za vaše težave, se mi je zdelo, da moja prošnja vodstvu podjetja v prid dialogu ne bo odveč”
Foto: Nebojša Tejić/STA