SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor v mlinu družine Korošec: »Zame je delo z ljudmi izredno dragoceno«

Ljubljana, 19. 12. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Na povabilo družine Korošec predsednik republike Borut Pahor danes nadaljuje projekt »SKUPAJ Spodbujajmo drug drugega«, tokrat v mlinu družine Korošec. Mlin Korošec ima dolgo zgodovino, saj se obrt prenaša iz roda v rod, mlin pa obstaja že več kot dvesto let. Ob jutranjem prihodu v Mlin Korošec so predsednika pričakale tri generacije mlinarjev: Vlado, Daniel in Niko Korošec. Predsednik republike se je z njimi najprej dogovoril o konkretnih zadolžitvah in nato v skladu z navodili pričel z delom. Začel je v pakirnici mlina, kjer je moko pakiral ročno, nato pa je nadaljeval pakiranje na avtomatski pakirni liniji. Delal je tudi v specializirani prodajalni, v katero dolgoletne stranke prihajajo po moko prav v Mlin Korošec. Družina Korošec je predsedniku republike prijazno podarila moko za njegovo praznično humanitarno peko piškotov.

Predsednik republike nadaljuje projekt »SKUPAJ Spodbujajmo drug drugega« v mlinu Korošec
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik republike nadaljuje projekt »SKUPAJ Spodbujajmo drug drugega« v mlinu Korošec
Foto: Nebojpa Tejić / STA

V izjavi za medije je predsednik republike poudaril, da nadaljuje s projektom, ki ga je pričel že pred predsedniškimi volitvami z namenom, da v delovnem stiku z ljudmi od njih sliši tisto, kar mu v običajnih pogovorih ne povedo. »Ljudje so veliko bolj zaupljivi, ko z mano nekaj ur delajo in se mi v teku dela tudi odkrito izpovejo. Zame je to zelo dragoceno, saj tako laže in bolje ocenim trenutno atmosfero v družbi,« je dejal predsednik republike. Ob delu v mlinu je predsednik Pahor izrazil presenečenje nad avtomatizirano proizvodnjo, saj med ljudmi še vedno vlada prepričanje, da je mlinarstvo tradicionalna obrt, ki poteka na star način. Zdaj je še toliko bolj prepričan, da kruha ne naredi moka, temveč roka, je dejal. Ob tej priložnosti je predsednik republike izrazil hvaležnost družini Korošec, ki je skoraj 20 kg moke poklonila za humanitarno akcijo, v kateri predsednik Pahor vsako leto skupaj z otroki speče praznične dobrote za tiste otroke, ki iz različnih razlogov praznikov ne morejo preživeti v krogu svojih družin.

Predsednik republike nadaljuje projekt »SKUPAJ Spodbujajmo drug drugega« v mlinu Korošec
Foto: Nebojpa Tejić / STA

Predsednik republike nadaljuje projekt »SKUPAJ Spodbujajmo drug drugega« v mlinu Korošec
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik republike Borut Pahor nadaljuje projekt »SKUPAJ Spodbujajmo drug drugega«, zdaj kot predsednik republike, kjer se v različnih slovenskih krajih druži, dela in se pogovarja z različnimi poklicnimi, generacijskimi, socialnimi in drugimi skupinami. V okviru tega projekta, je v času mandata predsednika republike, dan že preživel kot fizioterapevt društva za pomoč osebam z motnjami v razvoju, spremljevalec otrok s posebnimi potrebami v šoli v naravi, prostovoljec Fundacije Anina zvezdica, član kolektiva podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo turističnih, mestnih in letaliških avtobusov ter težkih tovornjakov, kot operater na avtomatizirani liniji sistemov za zagon dizelskih motorjev in kot pomočnik v Domu ob Savinji Celje.