SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik Pahor bo priredil posvet o cepljenju proti covidu-19 (AKREDITACIJE!)

Ljubljana, 11. 6. 2021 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v petek, 11. junija 2021, ob 14. uri, v Veliki dvorani Predsedniške palače priredil posvet vodilnih strokovnjakov in strokovnjakinj s področja medicine, farmacije, kemije in mikrobiologije o cepljenju proti covidu-19.

Po dobrem letu spopadanja s posledicami epidemije covida-19 je končno pred nami možnost, da s cepljenjem premagamo eno najhujših zdravstvenih kriz. Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred virusom in s tem za varovanje našega zdravja in življenj.

Za odločitev vsakega posameznika za cepljenje in s tem za ustrezno precepljenost je ključnega pomena visoka stopnja zaupanja v potrebnost in varnost cepljenja.

Posvet strokovnjakov, za katerega pobudo je dal minister za zdravje Janez Poklukar, bo zato namenjen jasnim in strokovno utemeljenim odgovorom sodelujočih na vprašanja, dvome in pomisleke, ki se med ljudmi pričakovano pojavljajo.OBVESTILO MEDIJEM (AKREDITACIJE!)

Posvet bo odprt za predstavnike medijev. Za vstop v Predsedniško palačo bo NUJNA AKREDITACIJA na elektronski naslov: urad.predsednika@predsednik.si in katja.kralj-tomsic@predsednik.si (ime in priimek, medij, elektronski naslov in kontaktna telefonska številka – mobilni telefon). Akreditirate se lahko do petka, 11. junija, do 10. ure.

Za spremljanje posveta bodo pripravljene delovne postaje za novinarje.

Medije, ki bodo spremljali dogodek, obveščamo, da je vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vstop pri garažah) ob 13.45 od koder vas bomo pospremili do Velike dvorane.

Hkrati prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje)!


Prenos predstavitve boste lahko v živo spremljali na spletni strani predsednika republike www.predsednik.si.