SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na slovesnosti Občine Kanal ob Soči

Ljubljana, 21. 4. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil proslave ob občinskem prazniku Občine Kanal ob Soči. Predsednik Pahor je občane in občanke ob njihovem prazniku nagovoril.

Predsednik Pahor je Andreju Maffiju, županu Občine Kanal ob Soči, v luči praznovanja 25. obletnice naše države poklonil posebno protokolarno darilo, slovensko zastavo, z naslednjo mislijo: "Slovenska zastava je simbol naše enotnosti. Vam, gospod župan, jo poklanjam v znak hvaležnosti za vaš osebni prispevek, da skupaj z občinskim svetom, občankami in občani med nami krepite upanje in ne strah." Poudaril je, da gre za prav posebno priznanje vsem, ki se trudijo vzgajati, spodbujati in navdihovati tiste vrednote, ki nas kot skupnost povezujejo. "Slovenci smo se za samostojno državo odločili skupaj in skupaj prevzeli odgovornost za njeno prihodnost. Prihodnost je danes manj predvidljiva in manj varna kot je bila nekaj let nazaj. Zato je toliko bolj pomembno, da med seboj spodbujamo strpnost, sodelovanje in sožitje," je dejal predsednik republike in dodal, da bomo pri premagovanju najtežjih preizkušenj uspešni le, če bomo sodelovali. "V naši notranji narodovi moči je dovolj razlogov, da na prihodnost gledamo z upanjem," je govor zaključil predsednik republike. 

Letos je bila občinska prireditev posvečena spominu na lani preminulega svetovno uveljavljenega dirigenta Antona Nanuta, častnega občana občine Kanal. Gospod Nanut je bil eden izmed pobudnikov Mednarodnega festivala sodobne slovenske glasbe Kogojevi dnevi, ki ga je predsednik republike leta 2016 odlikoval z redom za zasluge.

Občinski praznik v Kanalu ob Soči praznujejo v spomin na življenjsko delo velikega človeka, duhovnika, alpinista, prosvetnega delavca, Valentina Staniča. Letos obeležujemo stosedemdeset (170) let od njegove smrti, leta 2008 pa smo obeležili dvesto (200) let, odkar je gospod Stanič z barometrom prvi izmeril višino Triglava. 

Predsednik republike na slovesnosti Občine Kanal ob Soči
Foto: Tamino Petelinšek/STA