SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Poslanica pred začetkom šolskega leta iz Predsedniške palače

Ljubljana, 31. 8. 2016 | sporočila za javnost, izjavePoslanica pred začetkom šolskega leta iz Predsedniške palače

Besedilo poslanice:

»Ela Hozjan: Sem Ela Hozjan in obiskujem Osnovno šolo Franceta Prešerna Črenšovci. Zelo sem vesela, da se bo začela šola. V počitnicah sem se zabavala in doživela veliko lepega. Svoje sošolce in sošolke že močno pogrešam. Komaj čakam, da se spet srečamo. Skupaj se bomo v tretjem razredu naučili veliko zanimivih reči.

Vesela sem, da me je predsednik republike Borut Pahor povabil k sebi v Predsedniško palačo, da ob začetku šolskega leta nagovorim otroke.

Vse otroke prosim, da ste na poti v šolo previdni. Bodite prijazni drug do drugega in se pridno učite. Ubogajte učitelje in učiteljice in bodite ustvarjalni. Uživajte v svetu domišljije in pravljic, ki jih boste spoznali.

Vse odrasle, ki boste spremljali svoje malčke v šolo, prosim, da ste do njih nadvse prijazni in pozorni. Objemite jih in spodbudite, da bodo veseli in razigrani stopili v šolo.

Vsi udeleženci v prometu bodite posebej previdni, da se na poti v šolo ali iz nje kateremu od otrok ne bi kaj zgodilo. Naj se vsi otroci varno vrnejo domov in pripovedujejo o dogodivščinah, ki jih bodo doživeli v šoli.

Dragi učitelji, prosim vas, da toplo in srčno sprejmete svoje učence. Posebej spodbudite tiste, ki bodo morda zaskrbljeni ali bodo pogrešali svoje starše. Pomagajte jim, da se bodo v šoli počutili prijetno.

Predsednik republike Borut Pahor: Vsem želiva, da bi bil začetek novega šolskega leta razigran in uspešen. Imejte se lepo in srečno.«