SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor pomagal pri čiščenju in urejanju okolice Postojne po ledeni ujmi

Ljubljana, 11. 2. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik republike Borut Pahor se je danes pridružil organiziranim prostovoljcem pod vodstvom Kriznega centra Postojna pri čiščenju in urejanju okolice po ledeni ujmi.

Predsednik republike, ki je v preteklih dneh večkrat obiskal kraje in ljudi, ki jih je prizadela ledena ujma, je danes ponovno pozval vse, ki s prostovoljnim delom želijo pomagati pri odpravi naravne nesreče, da to storijo na organiziran način in pod strokovnim vodstvom.

»Do danes je bilo na terenu opravljenih več kot 50.000 ur prostovoljnega dela, a bomo morali pri odpravi posledic kot skupnost sodelovati še celo pomlad,« je v izjavi za medije dejal predsednik Pahor in dodal, da razmišlja o tem, kako bi v Sloveniji vzpostavili projekt prostovoljstva, da bi tako v naslednjih dneh, tednih in mesecih ljudje dobre volje pomagali urejati okolico in pomagati povsod tam, kje je to potrebno. »Za prostovoljce, ki želijo pomagati, bo dovolj dela za celo pomlad in mislim, da bi bilo dobro, da razmislimo o tem, kako bi lahko v stilu delovnih brigad to tudi uredili,« je dejal predsednik in ob tem tudi spomnil, da so gasilci, pripadniki civilne zaščite, vojaki in drugi prostovoljci opravili neprecenljivo delo. "Brez tega dela bi ledena ujma pustila za seboj katastrofalne posledice, ki so delno že odpravljene prav zaradi prostovoljcev," je opozoril.

Predsednik se je dotaknil tudi ureditve prostovoljnega dela gasilcev in drugih prostovoljcev: "Ti ljudje se morajo vrniti na svoja delovna mesta. Potrebno je urediti sivo področje prostovoljnega dela gasilcev, civilne zaščite in vseh, ki se odrekajo svojemu rednemu delu zato, da pridejo solidarnostno pomagat, nimajo pa urejeno tega z delodajalci tako, kot bi bilo potrebno. To pa je tudi stvar, ki zadeva zakonodajalce in vlado."

Po oceni predsednika Pahorja bo potrebnega še kar nekaj mesecev prostovoljnega dela, saj je narava ranjena in jo bo potrebno skrbno in s trudom vrniti v neko urejeno obliko.

Predsednik republike Borut Pahor se je pridružil organiziranim prostovoljcem pod vodstvom Kriznega centra Postojna pri čiščenju in urejanju okolice po ledeni ujmi.
Foto: Nebojša Tejić/STA