SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Izjava predsednika republike in vrhovnega poveljnika obrambnih sil Boruta Pahorja ob sprejetju Zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026

Ljubljana, 20. 11. 2020 | sporočila za javnost, izjave

Izjava predsednika republike in vrhovnega poveljnika obrambnih sil Boruta Pahorja ob sprejetju Zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026:

"Pozdravljam odločitev državnega zbora, ki je na predlog vlade sprejel Zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026. S tem je narejen pomemben korak v procesu posodabljanja Slovenske vojske.

Ob že sprejetih spremembah Zakona o obrambi, ki izboljšuje enega od pogojev za boljšo ureditev položaja pripadnikov Slovenske vojske, in ob prizadevanjih Ministrstva za obrambo, da izboljša kadrovsko strukturo Slovenske vojske, slednja stopa na pot postopnega in premišljenega nadaljnjega razvoja.

S tem bo Slovenska vojska tudi v prihodnje zagotavljala obrambo in varnost naše države, kar je njeno osnovno poslanstvo, hkrati pa še učinkoviteje podpirala druge nosilce nacionalne varnosti, pa tudi druge sisteme, pomembne za državljanke in državljane Republike Slovenije."