SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: »Ljudje so tukaj srečni«

Celje, 21. 10. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik republike Borut Pahor danes nadaljuje projekt "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega" v Domu ob Savinji v Celju. Predsednik Pahor z obiskom izpolnjuje obljubo, ki jo je dal stanovalkam in stanovalcem januarja, ko je skupaj z njimi praznoval 40. letnico Doma ob Savinji.

Predsednik republike Borut Pahor v okviru projekta "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega" v Domu ob Savinji Celje
Foto: UPRS

Predsednik republike je dan pričel z delom v gospodinjski skupnosti doma, kjer je skupaj s stanovalci in zaposlenimi pomagal pri peki peciva. Gospodinjske skupnosti v domu so zasnovane tako, da imajo v njih stanovalci v resnici občutek življenja doma in sami opravljajo najrazličnejša domača opravila. Nato je predsednik Pahor pomagal pri razvozu kosil iz Centra za pomoč na domu, ki starejše občanke in občane dnevno oskrbuje s kosili. V Razdelilnici hrane, ki deluje na I. OŠ Celje, pa je prevzel obroke, ki jih Center dnevno razvozi starejšim socialno ogroženim občankam in občanom. Ob kosilu se je predsednik republike pridružil direktorici doma Bojani Mazil Šolinc, ki mu je povedala, kako vsak teden posebno pozornost nameni vsaki stanovalki in stanovalcu ter jih osebno pozdravi.

Predsednik republike Borut Pahor v okviru projekta "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega" v Domu ob Savinji Celje
Foto: UPRS

V izjavi za medije je predsednik republike povedal, da z današnjim delovnim dnem izpolnjuje obljubo, ki jo je dal januarja letos. Poudaril je, da z nadaljevanjem projekta »Skupaj – Spodbujajmo drug drugega« spoznava ljudi, njihove zgodbe ter se seznani z njihovimi potrebami in problemi. »Ko sem bil v začetku letošnjega leta pri vas, sem dobil občutek, da dom živi neko svoje živahno, prijetno življenje. Danes sem na pristen in neposreden način dobil potrditev, da je res tako,« je dejal predsednik republike ter se zahvalil zaposlenim in direktorici, ki so svojemu poklicu predani in ga dojemajo kot poslanstvo, ne le kot delo. Prav visok standard kakovosti bivanja v domovih za starejše, tako predsednik, je predsodek do bivanja v domovih za starejše zelo spremenil, oziroma ga skoraj izničil. »Ljudje so radi tukaj. Zavodi so z visoko kakovostjo bivanja in dodatnimi aktivnostmi postali privlačni za ljudi v jeseni življenja. Ljudje so mi povedali, da so tukaj preprosto srečni,« je zaključil predsednik republike.