SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike v Sežani: "Uspeha podjetja ni brez prizadevnih zaposlenih"

Sežana, 21. 9. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Sežani udeležil prireditve, na kateri so zaposleni s poslovnimi partnerji proslavili 70. obletnico ustanovitve podjetja Mitol.

   Predsednik republike je v slavnostnem nagovoru čestital vsem zaposlenim, vodstvu in lastnikom ob tako častitljivi obletnici. Uspešno kljubovanje vsem spremembam v zadnjih sedemdesetih letih po njegovem mnenju izkazuje stabilnost podjetja, zdravo poslovno filozofijo in sprejemanje pravih strateških odločitev. Poudaril je, da uspešnost podjetja stoji na trdnih temeljih pravih vrednot, jasnih ciljev in dolgoročno družbeno ozaveščene vizije. Zavedanje pomembnosti vlaganja v razvoj vrhunskih kadrov in modernizacijo ob skrbi za okolje in svoje zaposlene, je dejal predsednik republike, je tisto, kar ljudi navdaja z zaupanjem in jim daje občutek varnosti.

   Predsednik Pahor se je udeležil prireditve ob 70-letnici podjetja Mitol
   Foto: Bor Slana/STA

   Predsednik Pahor je slavnostni nagovor sklenil z besedami, da uspeha podjetja ni brez zaposlenih, ki si za uspešnost podjetja prizadevajo in si je želijo. Besede spoštovanja je zato namenil vodstvu podjetja, ki ne skrbi zgolj za svoje zaposlene, temveč prizadeva za dobre odnose s prebivalci kraja, v katerem deluje.

   Zbrane je nagovoril tudi Marjan Mateta, generalni direktor podjetja. Dejal je, da je za uspešnost podjetja v preteklosti zaslužna tudi kraška trma, ki naj se kot vodilo ohrani tudi v prihodnje. Poudaril je, da je spoštljivo ravnanje s kraškim okoljem ključno za trajnostni razvoj in nadaljnjo rast podjetja, ki bo trgu prinesla izvirne novosti.

   Na prireditvi je zapela glasbenica Marina Martensson, Švedinja slovenskih korenin, ki živi in ustvarja v Izoli.

   Predsednik Pahor se je udeležil prireditve ob 70-letnici podjetja Mitol
   Foto: Bor Slana/STA