SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike podpisal Javni poziv za zbiranje kandidatur za namestnico oz. namestnika predsednika KPK in Ukaz o razrešitvi namestnika predsednika KPK

Ljubljana, 25. 8. 2021 | sporočila za javnost

Danes, 25. avgusta 2021, je v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen javni poziv predsednika Republike Slovenije za zbiranje kandidatur za namestnico oziroma namestnika predsednika komisije za preprečevanje korupcije in Ukaz o razrešitvi namestnika predsednika komisije za preprečevanje korupcije.

Hkrati z javnim pozivom za zbiranje kandidatur je predsednik republike pozval vse institucije, ki so po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije dolžne imenovati člane kandidacijske komisije, da to storijo v 15 dneh od poziva predsednika republike.  

Predsednik republike namestnico oziroma namestnika predsednika komisije za preprečevanje korupcije imenuje izmed kandidatov, ki mu jih po končanem postopku posreduje kandidacijska komisija. Zbiranje kandidatur bo potekalo do četrtka, 16. septembra 2021, do 15. ure na naslov Urada predsednika Republike Slovenije, Erjavčeva 17, 1000 Ljubljana.

Sedanji namestnik predsednika komisije za preprečevanje korupcije mag. Uroš Novak je 19. julija 2021 predsedniku republike poslal odstopno izjavo, v kateri je pojasnil, da odstopa iz osebnih razlogov zaradi novih poklicnih izzivov. Ob tem se je predsedniku Pahorju zahvalil za zaupanje in podporo ter vodstvu KPK za odlično sodelovanje.

Namestnik predsednika komisije je imenovan za dobo petih let. Na funkcijo je lahko imenovan dvakrat zapored.