SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike: Pomembno je, da smo ob tem, ko se nekdo znajde v težavah dovolj samozavestni, da vemo kaj storiti in kako pristopiti.

Ljubljana, 23. 4. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je na Prešernovem trgu v Ljubljani udeležil dogodka Krog zdravja, ki ga organizira Društvu študentov medicine Slovenije v okviru projekta Misli na srce.

Predsednik republike Borut Pahor se je na Prešernovem trgu udeležil dogodka Krog zdravja, ki ga organizirajo v Društvu študentov medicine Slovenije v okviru projekta Misli na srce.
Foto: STA/Tamino Petelinsek


Letos je to že četrti Krog zdravja, ki je namenjen spodbujanju zdravega življenjskega stila ter osveščanju o posledicah neprimerne prehrane in pomanjkanja telesne aktivnosti. Gre za javno zdravstveni projekt, ki ga organizirajo in izvajajo študentje medicine z idejo osveščanja ljudi o boleznih srca in ožilja in o pomenu zdravega načina življenja. Na prireditvi so mimoidočim brezplačno merili krvni sladkor, holesterol in tlak. Organizatorji so predsednika seznanili z vsebino projekta in s svojimi načrti v prihodnosti.

Predsednik republike Borut Pahor se je na Prešernovem trgu udeležil dogodka Krog zdravja, ki ga organizirajo v Društvu študentov medicine Slovenije v okviru projekta Misli na srce.
Foto: STA/Tamino Petelinskek


Predsednik republike si je med drugim ogledal simulacijo temeljnega postopka oživljanja (TPO) in se seznanil z uporabo defibrilatorja, ki je pomemben pripomoček pri oživljanju. V izjavi za medije je posebej poudaril, da je preventiva pri ohranjanju zdravja izjemno pomembna in se študentom medicine zahvalil, ker v svojem prostem času svoje zdravstveno znanje delijo z ljudmi in vse nas spodbujajo k temu, da nas ni strah pristopiti k nekomu, ki se znajde v težavah. "Pomembno je, da smo ob tem, ko se nekdo znajde v težavah dovolj samozavestni, da vemo kaj storiti, kako pristopiti. Tukaj ne gre le za dobro voljo, temveč tudi za znanje, zato je to osveščanje zelo koristno", je še povedal predsednik in izrazil podporo organizatorjem današnjega dogodka

Predsednik republike se je ob tem seznanil tudi z delovanjem obeh društev študentov medicine, Društva študentov medicine Slovenije iz Univerze v Ljubljani (DŠMS) in Društva študentov medicine Maribor iz Univerze v Mariboru (DŠMM), ki so se letos združili v Zvezo študentov medicine Slovenije (ZŠMS). Gre za zvezo, z mednarodnim imenom SloMSICa, ki povezuje obe društvi z idejo, da je povezovanje in izmenjava izkušenj ne le pomembna, ampak nujna za napredek.