SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor v Voličini: "Znanje nam daje notranjo moč, ki nam je nihče ne more vzeti"

Voličina, 19. 9. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Kulturnem domu v Voličini udeležil prireditve ob 260-letnici organiziranega šolstva v Voličini in prazniku Krajevne skupnosti Voličina. Na slovesnosti, ki je potekala pod naslovom "Stopinje skozi čas", je zbrane uvodoma nagovoril ravnatelj Osnovne šole Voličina mag. Anton Goznik, ki je poudaril, da so v šoli pridobljena znanja in veščine pomembni pri oblikovanju vrednot, ki z nami ostanejo celo življenje. Tudi župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger je v svojem nagovoru izpostavil družbeno odgovorno vlogo šole, ki je pomembna pri oblikovanju naše osebnosti.

Predsednik Pahor se je udeležil praznovanja 260. obletnice šolstva v Voličini
Foto: Bor Slana/STA

Predsednik Pahor se je v svojem slavnostnem nagovoru zahvalil četrtošolcem za iskreno in prijazno vabilo na obeležitev tega častitljivega jubileja šole in praznika krajevne skupnosti. Posebne besede zahvale je namenil tudi učiteljem in ravnateljem, ki opravljajo izjemno pomembno delo, saj otroke vzgajajo v celovite osebnosti, da bodo na prihajajoči čas naglih sprememb lahko gledali s samozavestjo in upanjem. Pridobljeno znanje otrokom namreč daje notranjo moč, ki jim je nihče ne more odvzeti. S to močjo se bodo lahko spoprijeli s prihajajočimi spremembami in aktivno sooblikovali našo prihodnost.

Ob visokem jubileju je predsednik Pahor ravnatelju mag. Antonu Gozniku v luči praznovanj 25. obletnice samostojnosti in mednarodnega priznanja podaril posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije, simbol naše enotnosti, v znak hvaležnosti za pomembno poslanstvo, ki ga opravljajo učitelji in ravnatelji: "Prispevate k temu, da gradimo na tem, kar nam je skupno, da ohranjamo in krepimo našo identiteto in spoštujemo razlike med nami."

Predsednik Pahor je ravnatelju mag. Antonu Gozniku ob visokem jubileju organiziranega šolstva v Voličini in prazniku Krajevne skupnosti Voličina ter v luči praznovanj 25. obletnice samostojnosti in mednarodnega priznanja podaril posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije.
Foto: Bor Slana/STA

Na slovesnosti so ob prazniku krajevne skupnosti podelili tudi priznanji Sveta krajevne skupnosti Voličina. Priznanje so prejeli pevec Janez Kurnik in organizatorja Dnevov poezije in vina Neža in Milko Rojs.

Kulturni program, ki so ga posebej za današnjo slovesnost pripravili sedanji in nekdanji učenci in učitelji Osnovne šole Voličina, je skozi dramsko-glasbeni preplet prikazal, da je šola kot hiša učenosti že od nekdaj srce tega malega kraja, v katerem ljudje živijo in delujejo drug z drugim, saj jih vežejo prijateljstvo, srčnost in solidarnost.

Predsednik Pahor se je udeležil praznovanja 260. obletnice šolstva v Voličini
Foto: Bor Slana/STA