SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na 140. obletnici Glasbene šole Karol Pahor Ptuj

Ptuj, 7. 6. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob 140. obletnici Glasbene šole Karol Pahor Ptuj.

V slavnostnem nagovoru je predsednik Pahor ravnatelju in zaposlenim glasbene šole izrekel čestitke ob praznovanju visokega jubileja. Spomnil je na sijajno sodelovanje urada predsednika republike in Zveze slovenskih glasbenih šol, ki je vrhunec doseglo v letu, ko smo praznovali 25. obletnico samostojnosti Republike Slovenije in hkrati 200 let javnega glasbenega šolstva pri nas. Takrat je več kot petsto mladih glasbenih virtuozov na Kongresnem trgu predstavilo svoje glasbeno znanje, štiriinpetdeset glasbenih šol po celi Sloveniji pa se je vključilo v izjemni projekt “Zapojmo Sloveniji za rojstni dan”. Novembra 2016 je predsednik Pahor Zvezi glasbenih šol vročil odlikovanje za izjemne zasluge pri utrjevanju znanja in razvoju slovenske glasbene kulture.

Ob tokratni priložnosti je predsednik Pahor ravnatelju glasbene šole podaril posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije, simbol naše enotnosti, v znak hvaležnosti za pomembno poslanstvo - ohranjanje tradicije glasbenega izobraževanja, navdihovanje mladih talentov in spodbujanje ljubezni do glasbe.

Slavnostni nagovor je predsednik republike zaključil z željo, da naj glasbena šola še naprej predstavlja prostor, kjer nas čarobnost glasbe združuje. Na slovesnosti so premierno uprizorili avtorski muzikal glasbene šole z naslovom Domišljije iz Harmonije.

Predsednik republike na 140. obletnici Glasbene šole Karol Pahor Ptuj
Foto: Nebojša Tejić

Predsednik republike na 140. obletnici Glasbene šole Karol Pahor Ptuj
Foto: Nebojša Tejić