SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor v državni zbor posredoval predlog za izvolitev izr. prof. dr. Damjana Kukovca za kandidata za sodnika na Splošnem sodišču Evropske unije v Luksemburgu

Ljubljana, 16. 6. 2021 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 16. junija 2021, predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije posredoval predlog kandidata za mesto sodnika na Splošnem sodišču Evropske unije v Luksemburgu. Predsednik republike se je odločil, da za kandidata za navedeno mesto Državnemu zboru Republike Slovenije predlaga izr. prof. dr. Damjana Kukovca. Predsednik republike presoja, da kandidat zaradi njegovega izjemnega strokovnega znanja in izkušenj, tako v domačem kot širšem mednarodnem okolju, in zavoljo izkazanega poznavanja dela Splošnega sodišča, izpolnjuje zahtevne kriterije za to funkcijo. Izr. prof. dr. Kukovec po predhodnih posvetovanjih z vodji poslanskih skupin državnega zbora uživa več kot prepričljivo podporo za izvolitev.

Predsednik republike je danes opravil posvetovanja z vodji poslanskih skupin državnega zbora o kandidatih za mesto viceguvernerja - člana Sveta Banke Slovenije in za mesto Zagovornika načela enakosti. Po koncu posvetovanj predsednik Pahor ugotavlja večinsko naklonjenost kandidatki za viceguvernerko Banke Slovenije mag. Ireni Vodopivec Jean in kandidatu za Zagovornika načela enakosti Mihi Lobniku.

Preden bo v začetku prihodnjega tedna obe kandidaturi poslal predsedniku državnega zbora, bo - če bi se izkazalo za potrebno -, Predsednik Republike opravil še nekaj neformalnih pogovorov.

Posvetovanja predsednika republike z vodji poslanskih skupin državnega zbora o kandidatih za mesto viceguvernerja - člana Sveta Banke Slovenije in za mesto Zagovornika načela enakosti
Foto: Daniel Novakovič/STA