SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor na osrednji slovenski prireditvi Dan spomina na holokavst

Ljubljana, 26. 1. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Ob dnevu spomina na holokavst se je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor danes v Centru urbane kulture Kino Šiška, udeležil osrednje slovenske prireditve, ki jo je pripravila Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenija, osrednji govornik pa je bil Peter Kovačič Peršin. Prireditev je bila posvečena spominu na vse žrtve vojnega nasilja in opominu pred ponovitvijo grozot, kakršne so se dogajale v času druge svetovne vojne.
Predsednik republike je v izjavi medijem povedal, da verjame, da smo danes Slovenci še vedno dovolj enotni in močni, da prebrodimo krizo in uresničimo temelje demokracije. "Trudim se po svojih najboljših močeh storiti vse za to, da bi z dobrimi zgledi, z dobrimi praksami spodbudili vse, da se čimprej izkopljemo iz malodušja in iz nevere, da zmoremo."

Predsednik republike Borut Pahor je poudaril, da se je z gostitelji in organizatorji današnje prireditve dogovoril, da bodo naslednje leto k sodelovanju povabili več mladih. "Danes smo v prelomnem trenutku, ko še lahko zavarujemo mir in svobodo, ki ju imamo in ju mlada generacije jemlje kot samoumevna, čeprav ni tako. Zato smo se danes z organizatorji dogovorili, da bomo v prihodnjem letu ob dnevu spomina na holokavst in na žrtve druge svetovne vojne povabili k sodelovanju tudi mlade ljudi. Vsi moramo več govoriti o vsem, kar se je dogajalo v naši zgodovini in le tako bomo pri mladih ljudeh spodbudili radovednost in zavedanje, zakaj so se rodili v miru in svobodi. In zakaj to ni samoumevno".

Predsednik republike na osrednji prireditvi Dan spomina na holokavst
Foto: Nebojša Tejić