SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor obiskal Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna

Dobrna, 23. 2. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Dobrna. Uporabnikom se je pridružil v pogovoru ter tako spoznal njihove želje, razmišljanja in mnenja, saj žal nimajo veliko priložnosti, da lahko svoja razmišljanja javno predstavijo. Zato je bila današnja izkušnja za njih izjemno dragocena. Bili so slišani.

Predsednik Pahor obiskal Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna
Foto: Nebojša Tejić / STA

Jasminko, uporabnik centra, je predsedniku Pahorju in politikom nasploh svetoval premislek ob sprejemanju zakonov, da jih ne bo potrebno nato vsak mesec spreminjati, kakor je rekel. Izkazal se je kot odličen pogajalec, ko je dejal, da je prepričan, da njihovemu  centru pripada "bonus", ker jih je obiskal predsednik republike. Po krajšem usklajevanju je predsednik Pahor obljubil, da bo v okviru svojih dobrodelnih aktivnosti pridobil sredstva, ki jih bo namenil za prostočasne aktivnosti uporabnikov CUDV Dobrna.

Predsedniku republike so uporabniki prikazali avtorsko igro "Nina išče prijatelja", ki so jo ustvarili v okviru svojega dramskega krožka. Pisano besedo so dopolnili z lastnimi ilustracijami in igro izdali v knjižni obliki.

Predsednik Pahor obiskal Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna
Foto: Nebojša Tejić / STA

Gospa Breda Božnik, direktorica CUDV Dobrna, se je predsedniku republike zahvalila za obisk in dejala, da je vsem zaposlenim in uporabnikom v neizmerno veselje, da mu lahko danes predstavijo košček njihovega življenja ter odprejo delček njihovega srca.

Predsednik republike se je zahvalil za povabilo ter izrekel besede hvaležnosti gospe direktorici in vsem zaposlenim: "Vedno znova je lepo praznovati vaše poslanstvo, ko skupaj s sodelavci skrbite za osebe, ki vašo pomoč potrebujejo." V nagovoru je izrazil zadovoljstvo z napredkom pri zagotavljanju ustreznega institucionalnega varstva oseb s posebnimi potrebami, kar se pozna tako pri pedagoških, športnih in drugih izjemnih uspehih njihovih uporabnikov: "V naši deželi praznujemo vaše dosežke, h katerim stremite ob izpolnjevanju vizije centra: da skupaj ustvarjamo boljši svet, izpolnjujemo sanje in ustvarjamo enake možnosti za vse.« Ob zaključku obiska so se mu uporabniki zahvalili in izrazili željo, da se mednje še vrne, predsednik Pahor pa jih je povabil na obisk v Predsedniško palačo.

Predsednik Pahor obiskal Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik Pahor si je v okviru obiska ogledal oddelek predšolskih otrok, oddelek institucionalnega varstva odraslih in oddelek fizioterapije.