SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor prejel najvišje priznanje Zveze za mednarodni šport za vse

Ljubljana, 8. 6. 2022 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes dopoldne v Predsedniški palači sprejel prof. dr. Ju-Ho Changa, predsednika Zveze za mednarodni šport za vse TAFISA, ter članice in člane izvršnega odbora TAFISA in častnega odbora 27. svetovnega kongresa, ki poteka v Portorožu med 8. in 12. junijem 2022. Predsednik republike Borut Pahor je častni pokrovitelj kongresa.

Predsednik republike je ob tej priložnosti prejel najvišje priznanje Zveze za mednarodni šport za vse, priznanje Jürgen Palm Award, ki ga TAFISA podeljuje posameznikom za njihov pomemben in dolgoročen prispevek na področju mednarodnega športa in telesne dejavnosti za vse.

Predsednik Pahor prejel najvišje priznanje Zveze za mednarodni šport za vse
Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik Pahor se je ob vročitvi zahvalil vodstvu zveze TAFISA za priznanje, besede hvaležnosti pa je namenil tudi zaposlenim v Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez, da so prepoznali pomen rekreativnega športa za skupnost – temu je posvečen svetovni kongres zveze TAFISA, ki ga te dni gosti Slovenija. »Prihajate v pravo državo, ki kot edina v Evropi časti šport z državnim praznikom,« je sporočil udeleženkam in udeležencem ter izrazil željo, da bi dan slovenskega športa kmalu postal navdih za športni dan, ki bi ga vsi skupaj namenili športnim dejavnostim.

Predsednik Pahor je priznanje sprejel v Veliki dvorani Predsedniške palače, ki je bila do zadnjega kotička polna otrok, ki so na državni praznik obiskali palačo. Priznanje je posvetil mladim z željo, da bi ohranili radovednost in zanimanje za rekreativni in profesionalni šport ter dejavnosti, ki človeka telesno in duhovno plemenitijo.

Priznanje sta prejela tudi prof. dr. Ju-Ho Chang, predsednik Zveze za mednarodni šport za vse, in Vitor Pataco, predsednik Portugalskega inštituta za šport in mladino.

Zveza za mednarodni šport za vse (TAFISA) je vodilna svetovna organizacija na področju športa za vse, ustanovljena leta 1991 v Franciji. Združuje več kot 320 organizacij iz več kot 170 držav in ozavešča o pomenu in vrednosti ukvarjanja s športom in spodbujanja telesne dejavnosti – za vse, ne le za vrhunske in profesionalne športnike. Slovenija bo tako za nekaj dni postala svetovna prestolnica množičnega športa, saj se bodo kongresa v Portorožu udeležili strokovnjaki iz vsega sveta in predstavniki mednarodnih organizacij.

Utemeljitev priznanja Jürgen Palm Award predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju:

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je človek številnih dosežkov. Je športnik in močno verjame v moč, ki jo ima šport pri spremembah na bolje. S častnim pokroviteljstvom nad 27. svetovnim kongresom TAFISA v Sloveniji daje pomemben prispevek k Športu za vse v Sloveniji in tudi h globalnemu gibanju Šport za vse. V času njegovega predsedovanja je Slovenija postala prva država v Evropi, ki ima državni praznik, posvečen športu, kar priča o položaju Slovenije kot vodilne v športu za vse in vzor drugim državam na celini. Za njegov pomemben prispevek in predanost globalnemu gibanju Šport za vse se TAFISA predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju zahvaljuje s svojim najvišjim priznanjem, Jürgen Palm Award.

Predsednik Pahor prejel najvišje priznanje Zveze za mednarodni šport za vse
Foto: Nebojša Tejić/STA