SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike v Igi vasi: "Kjer je šola, tam je življenje"

Stari trg pri Ložu, 11. 9. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes kot častni gost udeležil prireditve ob praznovanju 110. obletnice delovanja Podružnične šole Iga vas in nedavne prenove šolskega poslopja. Sonja Jozelj, ravnateljica Osnovne šole heroja Janeza Hribarja, katere del je podružnična šola, je izpostavila pomen šol z dolgoletno tradicijo ter poudarila pomembnost nadaljnjega obstoja in razvoja podružničnih šol. Župan Občine Loška dolina Janez Komidar je v nadaljevanju dejal, da je bila obnova šolske stavbe nujna, saj lahko le s kakovostnim šolstvom omogočimo razvoj manjših krajev na podeželju.

Predsednik republike Borut Pahor, ki je v zadnjih letih že nekajkrat obiskal Loško dolino, je v slavnostnem nagovoru izrazil hvaležnost, da lahko skupaj s krajani Ige vasi slavi današnjo pomembno obletnico in zaključek prenove podružnične šole. "Kjer je šola, tam je življenje. Skrb za ohranitev podružničnih šol in predanost učiteljev in učiteljic, ki jih tam srečujem, mi dajeta vedeti, da imajo kraji s podružničnimi šolami slavno tradicijo in lepo prihodnost. Čestitam vsem, ki ste pri tem podvigu, podvigu prenove in ohranjanja tradicije, uspeli," je dejal predsednik republike. Besede zahvale je namenil učiteljem in zaposlenim, ki učence vzgajajo v odrasle, samostojne, pogumne in poštene osebnosti, ki bodo ustvarjale in prispevale h kvaliteti svojega življenja in življenja skupnosti. "Predajate jim ponos in ljubezen do naše domovine, v njih vzgajate vrednote spoštovanja in skrbi za sočloveka. Vse to je za mladega človeka zelo pomembno," je govor zaključil predsednik republike, učenkam in učencem pa zaželel veliko radovednosti. 

Ob visokem jubileju šole je predsednik Pahor vodji podružnične šole Nataši Vesel Plos v luči praznovanj 25. obletnice samostojnosti in mednarodnega priznanja naše države podaril posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije, simbol naše enotnosti, z mislijo: "S svojim delom v naši skupnosti in domovini skrbite za vzgojo tistih vrednot, ki nas povezujejo. Želim, da boste tako pogumno in ponosno vaše delo še nadaljevali. "

Učenke in učenci in otroci iz vrtca Rdeči polhki so posebej za današnjo slovesnost pripravili program, s katerim so počastili 110-letno zgodovino podružnične šole in lepote Loške doline.

Predsednik Pahor vodji Podružnične šole Iga vas Nataši Vesel Plos v luči praznovanj 25. obletnice samostojnosti in mednarodnega priznanja naše države podaril posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije
Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik Pahor se je udeležil praznovanja 110. obletnice delovanja Podružnične šole Iga vas
Foto: Nebojša Tejić/STA