SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor obiskal poplavljena območja

Ljubljana, 14. 11. 2014 | sporočila za javnost, izjavePredsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, teden dni po obisku Štaba Civilne zaščite in srečanju s poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom ter obrambnim ministrom Vebrom, obiskal poplavljena območja občine Stari trg pri Ložu in občine Ilirska Bistrica z vasmi Knežak, Bač in Koritnice, ki so utrpela največjo škodo ob nedavnih padavinah. Predsednik republike si je v spremstvu županov, predstavnikov Civilne zaščite, gasilcev in vojske ogledal razmere in potek priprav za zaščito ljudi ter njihovih bivalnih prostorov pred morebitnimi novimi padavinami. Pogovarjal se je s prebivalci o nastali škodi in prisluhnil njihovim predlogom in oceni.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je obiskal poplavljena območja občine Stari trg pri Ložu in občine Ilirska Bistrica z vasmi Knežak, Bač in Koritnice, ki so utrpela največjo škodo ob nedavnih padavinah
Foto: UPRS

Župana obeh občin sta predsedniku republike predstavila obseg škode, ki jo je tokrat povzročila brezmejna moč vode. Skupaj so ocenjevali v kolikšni meri so razmere posledica moči narave, koliko pa premajhne skrbi države za vodotoke. Predstavniki civilne zaščite in župana so predsedniku republike predstavili kratkoročne ukrepe ob pričakovanih novih obsežnih padavinah in tudi realna pričakovanja sanacije v prihodnje. Vsi so prepričani, da je mogoče s sodelovanjem in z združenimi močmi narediti veliko za zaščito ljudi, kar se je izkazalo tudi tokrat.

Posebej so izrazili veliko zahvalo Civilni zaščiti, vojski in gasilcem brez katerih bi bile razmere bistveno hujše. Prav posebej so poudarili, da jih njihova pomoč in solidarnost navdajata z optimizmom ter občutkom varnosti, da v teh težkih časih niso sami.