SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor v Rogaški Slatini: "Vaši uspehi so naši uspehi"

Rogaška Slatina, 26. 9. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Kulturnem centru Rogaška Slatina udeležil svečane akademije ob 70-letnici ustanovitve srednje šole v Rogaški Slatini.

Na slovesnosti, kjer so počastili pomembne dosežke intelektualnega dela, praktične prodornosti in mednarodnega uveljavljanja slovenske misli in prakse, je svečani zbor nagovoril predsednik republike in se zahvalil ravnateljici in županu za vabilo na slovesnost. Predsednik Pahor je v slavnostnem nagovoru dejal, da ob svojih obiskih vidi, da se Rogaška Slatina zelo lepo razvija, danes pa se je prepričal, da šolski center vsekakor ni majhna šola. Besede zahvale in spoštovanja je namenil vodstvu šole in pedagogom, ki poučujejo in vzgajajo nadarjene mlade, da lahko šolo zapustijo z velikimi obeti za prihodnost, saj imajo za popotnico pridobljeno znanje in vrednote za razumevanje današnjega časa in prostora - to pa zasluži posebno spoštovanje. Poudaril je, da se pravilne in trajnostne odločitve pri vodenju šole v preteklosti danes izkazujejo v njeni odličnosti in trdnem obstoju za prihodnost.

Ob častitljivem jubileju šole je predsednik Pahor ravnateljici mag. Dubravki Berc Prah v luči praznovanj 25. obletnice samostojnosti in mednarodnega priznanja podaril posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije, simbol naše enotnosti, kot izkaz hvaležnosti in spodbude za predano delo vodstva in profesorskega zbora, ki se s pomočjo lokalne skupnosti neuklonljivo trudi za trajen obstoj šole, v kateri plemenitijo znanje in vzgajajajo vedoželjne in ustvarjalne mlade. "Vaši uspehi so naši uspehi," je slavnostni nagovor sklenil predsednik republike in pri tem poudaril pomembnost vzgoje in izobraževanja za našo domovino.

Ob častitljivem jubileju srednje šole v Rogaški Slatini je predsednik Pahor ravnateljici mag. Dubravki Berc Prah v luči praznovanj 25. obletnice samostojnosti in mednarodnega priznanja podaril posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ravnateljica Šolskega centra Rogaška Slatina mag. Dubravka Berc Prah se je ozrla v sedemdesetletno zgodovino šole, ko je bilo srednje šolstvo v Rogaški Slatini pogosto na prepihu različnih interesov, vendar se je z vztrajnostjo in trudom zaposlenih ohranil obstoj in omogočil nadaljnji razvoj kakovostnega srednješolskega izobraževanja in steklarske industrije v tem kraju. "Majhnost posameznika obstaja le v njegovi glavi, majhnost skupnosti pa v njeni zavesti," je dejala ravnateljica in poudarila, da šolski center kakovost izobraževanja zvišuje s srčnostjo, ustvarjalnostjo in vztrajnostjo vseh, ki so njegov del. Župan Občine Rogaška Slatina je zbranim čestital ob visokem jubileju in se zahvalil vodstvu šole in zaposlenim za vztrajnost pri razvoju srednješolskega izobraževanja v kraju, kar je pomembna pridobitev za kraj in lokalno skupnost. Ob tej priložnosti so priznanja za pomembne dosežke pri razvoju šole iz rok ravnateljice prejeli Branko Pucelj, Marjana Bradić, Monika Colnerič in Anita Pihler.

Kulturno-umetniški program so pripravili  sedanji in nekdanji dijakinje in dijaki šolskega centra z mislijo, da iz starodavne skrivnostne snovi z znanjem, trudom in ljubeznijo ustvarjamo nove, še neodkrite galaksije.

Predsednik Pahor se je udeležil svečane akademije ob 70-letnici ustanovitve srednje šole v Rogaški Slatini
Foto: Daniel Novakovič/STA