SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: »Vizija vsake sodobne družbe je vizija vključujoče družbe.«

Velenje, 29. 3. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike se je danes udeležil slovesnosti ob 50. obletnici Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Velenje, kjer je imel tudi govor.

Predsednik republike je uvodoma čestital društvu ob tako visokem jubileju. Delo društva je izrednega pomena, saj omogoča pogoje za enakopravno vključevanje v delovno okolje in družbo. K temu bi si morali prizadevati prav vsi, saj so humanost, solidarnost in enakopravnost naše vrednote.
Slovesnost ob 50. obletnici Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Velenje
Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednik je poudaril, da morajo biti vsem, ne glede na različnosti, omogočene enake možnosti za osebnostni razvoj. Po letih krča, ki ga je proizvedla najbolj globoka in globalna kriza po II. svetovni vojni, pa se med nami krepita solidarnost in občutek za druge.

Predsednik se je zavzel za izboljšanje zakonodaje, ki naj zagotavlja ustrezne pogoje za delo in življenje invalidov. Osveščanje družbe glede problema dostopa do informacij, odprtih možnosti komunikacije med seboj in drugimi je ena izmed bistvenih prizadevanj društva, današnja jubilejna slovesnost pa je primerna priložnost, da dosežke društva spozna tudi širša javnost. Obljubil je, da njegov nocojšnji obisk ne bo samo protokolarne narave. Pristojno ministrstvo bo obvestil, naj problemu dostopa do tehničnih pripomočkov za gluhe in naglušne posvetijo več pozornosti, o odzivu ministrstva pa bo društvo tudi obvestil

Predsednik se je zahvalil vsem, ki z različnimi programi in prizadevanji dnevno preprečujejo izločenost, socialno osamljenost in samoto gluhih in naglušnih. »S svojim prizadevnim delom predstavljate vzor in navdih tistim, ki jim je mar za druge,« je zaključil predsednik.

Ob robu dogodka se je predsednik republike srečal tudi z županom Velenja Bojanom Kontičem ter se vpisal v častno knjigo gostov Občine Velenje.