Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na vsakoletni pogovor sprejel predsednike veteranskih in domoljubnih organizacij

Ljubljana, 19. 2. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na vsakoletni pogovor sprejel predsednike veteranskih in domoljubnih organizacij, povezanih v koordinacijo KODVOS. Pogovora so se udeležili Miha Pogačar, Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij TIGR Primorske, mag. Milan Lovrenčič, Zveza društev "General Maister", Tit Turnšek, Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Janez Podržaj, Zveza društev vojnih invalidov Slovenije, Ladislav Lipič, Zveza veteranov vojne za Slovenijo, dr. Alojz Šteiner, Zveza slovenskih častnikov, dr. Tomaž Čas, Zveza policijskih veteranskih društev SEVER, Peter Vaš, Zveza društev in klubov MORiS ter mag. Adolf Videmšek, Zveza društev civilnih invalidov vojn Slovenije.

Pogovor je bil namenjen seznanitvi predsednika republike z dejavnostmi veteranskih in domoljubnih organizacij in z njihovimi načrti za delovanje v tem letu.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na vsakoletni pogovor sprejel predsednike veteranskih in domoljubnih organizacij, povezanih v koordinacijo KODVOS.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ob tem so sogovorniki spregovorili tudi o obeleževanju številnih dogodkov ob letošnji 70. obletnici osvoboditve, zmage nad fašizmom in nacizmom ter konca druge svetovne vojne, pa tudi o spominu na dogodke, ki so v letih 1990 in 1991 tlakovali pot v slovensko osamosvojitev. Predstavniki organizacij, ki v okviru koordinacije povezujejo okrog 120.000 članov, so predsedniku predstavili svoje delovanje na področju domoljubja, ohranjanja slovenskih vojaških tradicij, spoštovanja državnosti, kot tudi skrbi za veterane vojn za Slovenijo in civilnih in vojaških invalidov vojn.

Predsednik je sogovornikom poudaril svoje prizadevanje, da okrogle obletnice pomembnih dogodkov za slovensko državnost potekajo v duhu enotnosti in sodelovanja.