SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik republike Borut Pahor bo vročil priznanje jabolko navdiha sodelavkam in sodelavcem projekta Sledilnik (AKREDITACIJE)

Ljubljana, 29. 12. 2020 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v torek, 29. decembra 2020, ob 11. uri v parku Vile Podrožnik sodelavkam in sodelavcem projekta Sledilnik vročil priznanje jabolko navdiha. Repliko jabolka navdiha junakom človečnosti in upanja bodo sodelavke in sodelavci Sledilnika, ki v projektu delujejo kot prostovoljke in prostovoljci, prejeli v znak hvaležnosti za njihovo pomembno vlogo pri obveščanju javnosti o širjenju novega koronavirusa v Sloveniji.

Vročitve, ki bo na razmeram prilagojen način potekala na prostem, se bodo udeležili najožji sodelavke in sodelavci projekta, drugi pa bodo vročitev spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.predsednik.si. V imenu prostovoljk in prostovoljcev Sledilnika bo repliko priznanja prevzel Luka Renko, pobudnik in koordinator projekta.

Predsednik republike je 29. marca 2020 v Predsedniški palači priznanje jabolko navdiha virtualno podelil vsem junakom človečnosti in upanja, ki so v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno in nesebično skrbeli, da je življenje teklo karseda normalno. Predsednik Pahor je replike tega priznanja ob obiskih pri njih že vročil prostovoljcem in prostovoljkam Mladinskega centra Velenje, pobudnikom vseslovenske akcije »Maske za vse« v Trbovljah in Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje, na posebnih slovesnostih pa klicnemu centru za informacije o koronavirusu, medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam, zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva, zdravnicam in zdravnikom, tolmačicam in tolmačem slovenskega znakovnega jezika ter prodajalkam in prodajalcem. Tokratna vročitev priznanja bo deseta po vrsti, S tem izrazom pozornosti in hvaležnosti bo predsednik republike nadaljeval tudi v prihodnje.


LOKACIJA: park Vile Podrožnik, Cesta 27. aprila 59, Ljubljana


Dogodek bo odprt za predstavnike medijev. Za vstop v park vile Podrožnik bo zaradi ukrepov za omejitev širjenja covida-19 NUJNA AKREDITACIJA na elektronski naslov: urad.predsednika@predsednik.si in petra.arsic@predsednik.si (ime in priimek, medij, elektronski naslov in kontaktna telefonska številka – mobilni telefon). Akreditirate se lahko do torka, 29. decembra, do 10.30.

Vhod in hkrati zbirno mesto bo pred vhodom na posestvo Vile Podrožnik (Cesta 27. aprila 59, Ljubljana) ob 10.45, od koder vas bomo pospremili do mesta dogodka. Hkrati prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje)!


Neposredni prenos vročitve boste lahko spremljali na uradni spletni strani Urada predsednika Republike Slovenije:
www.predsednik.si.

Za več informacij lahko pokličete Petro Aršič, svetovalko predsednika republike, na kontaktno telefonsko številko 041 218 345.