Javna predstavitev kandidata za guvernerja BS dr. Primoža Dolenca v ponedeljek ob 11. uri

Ljubljana, 24. 9. 2018 | napovednik

V ponedeljek, 24. septembra 2018, bo ob 11. uri v Predsedniški palači javna predstavitev kandidata za guvernerja Banke Slovenije dr. Primoža Dolenca.

Predstavitev bo vodila generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač.

Predsednik Pahor ocenjuje, da dr. Primož Dolenc izpolnjuje visoke strokovne kriterije in vzbuja zaupanje za opravljanje te pomembne funkcije. Po številnih uradnih in neuradnih pogovorih z vodji poslanskih skupin državnega zbora je predsednik ugotovil, da v tem trenutku nihče od kandidatov nima zagotovljene večine glasov poslank in poslancev. Predsednik republike ocenjuje, da bo po prepričljivi javni predstavitvi dr. Primož Dolenc utegnil dobiti potrebno podporo v državnem zboru.

To bo petindvajseta (25) javna predstavitev kandidatov predsednika republike za visoke državne funkcije in je postala običaj. Za javno predstavitev kandidatov se je predsednik Pahor odločil, ker prispeva k preglednosti in kakovosti postopkov izvolitve visokih državnih funkcionarjev ter krepi zaupanje javnosti. Hkrati pa takšna predstavitev omogoča, da se javnost s kandidati spozna, še preden o njih dokončno odloči državni zbor ali jih na položaj neposredno imenuje predsednik republike.


Predstavnike medijev obveščamo, da bo vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod Garaže) ob 10.45, od koder vas bodo pospremili v Veliko dvorano.Lokacija: Predsedniška palača, Velika dvorana