SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor ob 80. obletnici Onkološkega inštituta: "Izpisali ste imenitno zgodbo o nesebični pomoči vsem, ki jih prizadene rak"

Ljubljana, 23. 11. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je nocoj udeležil udeležil slovesnosti v počastitev 80. obletnice delovanja Onkološkega inštituta Ljubljana. Predsednik republike je bil častni pokrovitelj dogodkov, ki so obeležili jubilej. Nocojšna sklepna slovesnost praznovanja je bila počastitev življenja kot temeljne vrednote ter plemenitih zdravnikov in zdravstvenega osebja, ki nesebično pomagajo obolelim.

V slavnostnem govoru je predsednik Republike Slovenije vsem zaposlenim na Onkološkem inštitutu čestital ob visokem jubileju z najboljšimi željami za uspešno delo v prihodnje. "Kot predsednik republike in v imenu ljudi, ki jih imam čast predstavljati, se želim zahvaliti vsem vam, ki tvorite Onkološki inštitut in ste izpisali imenitno in profesionalno zgodbo o nesebični pomoči vsem, ki jih bolezen prizadene," je dejal predsednik republike. "Zlasti na nocojšnji večer si zaslužite javno priznanje vsi, ki s svojo profesionalnostjo, dobrim srcem in pozornostjo skrbite za ljudi, ki so v stiski," je poudaril predsednik Pahor in ob tej priložnosti gospe Zlati Štiblar Kisić, generalni direktorici Onkološkega inštituta Ljubljana, podaril zastavo Republike Slovenije, posebno protokolarno priznanje in simbol naše enotnosti. "Onkološki inštitut si zasluži ta izkaz hvaležnosti. Ljudje vam zaupamo in razumemo, da se včasih znajdete v profesionalnih dilemah, a se zanesemo na vašo profesionalnost in etičnost," je z besedami hvaležnosti slavnostni govor sklenil predsednik republike.

Predsednik republike na slovesnosti ob 80. obletnici Onkološkega inštituta Ljubljana
Foto: Nebojša Tejić/STA

Generalna direktorica gospa Zlata Štiblar Kisić se je predsedniku Republike Slovenije zahvalila v imenu vseh sedanjih in nekdanjih zaposlenih, ki so prispevali k temu, da je zgodba Onkološkega inštituta uspešna in bo takšna tudi vnaprej. "To vam obljubljamo," je dejala generalna direktorica tega nacionalnega centra za celostno obravnavo obolelih za rakom. Ob tem se je zahvalila vsem zaposlenim, sedanjim in nekdanjim, ki z delom in entuziazmom omogočajo, da delo poteka strokovno v mirnih in urejenih delovnih pogojih. "Danes je praznik vseh, da se s ponosom lahko ozremo na prehojeno pot in ustvarjene pogoje, v katerih smo vrhunski," je poudarila. Dr. Viljem Kovač, strokovni direktor inštituta, je uspešnost inštituta pripisal tudi skupnim prizadevanjem različnih institucij s področja onkologije in medicine. "Inštitut od svojega nastanka goji tradicijo multidisciplinarega pristopa in celostne obravnave bolnika, kar je njegova posebnost in je redkost tudi na tujem," je pojasnil dr. Kovač in poudaril, da je Onkološki inštitut Ljubljana tudi raziskovalna in izobraževalna ustanova.

Predsednik republike na slovesnosti ob 80. obletnici Onkološkega inštituta Ljubljana
Foto: Nebojša Tejić/STA

Onkološki inštitut Ljubljana v letu 2018 obeležuje 80. obletnico delovanja. Od ustanovitve leta 1938 do danes se je razvil v nacionalni onkološki center za obravnavo rakavih bolnikov. Poleg skrbi za čim višjo kakovost zdravljenja in obravnave bolnikov se zaposleni posvečajo tudi raziskovalnim in izobraževalnim dejavnostim na področju onkologije, na katerem se Onkološki inštitut Ljubljana uvršča med najboljše centre v Evropi.

Predsednik republike na slovesnosti ob 80. obletnici Onkološkega inštituta Ljubljana
Foto: Nebojša Tejić/STA