Predsednik Pahor praznoval dan zmage in dan Evrope z otroki Vrtca Galjevica

Galjevica, 9. 5. 2017 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil praznovanja dneva Evrope in dneva zmage, ki so ga pripravili v Vrtcu Galjevica. Vrtec odlikuje ekološko ozaveščanje, kreativnost, inovativnost, tesno sodelovanje s starši, evropska dimenzija in strokoven, dinamičen kolektiv.

Otroci so v kulturnem programu ob dnevu Evrope in dnevu zmage izrazili veselje in srečo, da lahko v vrtec prihajajo v miru in blagostanju. S plesom so predstavili lepote Slovenije, z risbicami značilnosti sosednjih držav, poudarili pa zavedanje, da je za njih Slovenija največja in najlepša dežela, ter da v njej prebivajo največji ljudje: njihove mamice in očki.

Predsednik Pahor je v pogovoru z otroki poudaril, da smo na današnji dan pred dvainsedemdesetimi (72) leti zadihali svobodo s polnimi pljuči. Od leta 1950, ko praznujemo dan Evrope, pa praznujemo medsebojno povezanost, strpnost in blaginjo, da bodo lahko prihodnje generacije varno in v miru razvijale svoje talente ter živele svoje sanje.

Po svetu in Evropi imajo danes ljudje veliko razlogov za praznovanje, tudi najmlajši, saj se ob skupnem druženju razvija spoštovanje tradicije posameznega naroda, širita mir in enotnost, kar je poslanica današnjega praznovanja.

Predsednik Pahor na praznovanju dneva Evrope in dneva zmage v Vrtcu Galjevica
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik Pahor na praznovanju dneva Evrope in dneva zmage v Vrtcu Galjevica
Foto: Daniel Novakovič/STA