SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike sprejel poverilno pismo novoimenovanega veleposlanika, vodje Predstavništva Palestine v Republiki Sloveniji

Ljubljana, 15. 10. 2014 | sporočila za javnost

Slovenija je letos spomladi sprejela odločitev o dvigu statusa misije Palestine pri Republiki Sloveniji, kar pomeni, da vodja misije Palestine preda poverilna pisma predsednika Abbasa predsedniku Republike Slovenije.
Na podlagi te odločitve je predsednik republike marca 2014 izdal agrema vodji misije Palestine na Dunaju veleposlaniku Salahu Abdel-Shafi-ju. Temu je sledila odločitev zunanjega ministrstva, da se v bilateralni komunikaciji s Palestino uporabljalo naziv "Palestina", in ne več Palestinska oblast.

Zato je predsednik Republike Slovenije danes, 15. oktobra 2014, sprejel poverilno pismo novoimenovanega veleposlanika Palestine Njegove ekscelence Salaha Abdel-Shafi-ja z vsemi častmi, kar pomeni, da je izkazal višji status tako veleposlaniku kot Palestini.

Predsednik Republike Slovenije je sprejel poverilno pismo novoimenovanega veleposlanika, vodje Predstavništva Palestine v Republiki Sloveniji
Foto: Danijel Novaković