Predsednik republike z otroki v Pacugu

Pacug, 9. 8. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je obiskal otroke, ki v okviru akcije Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) Pomežik Soncu letujejo v Pacugu. Predsednik Pahor je častni pokrovitelj te akcije, ki je letos letovanje omogočila kar 383 otrokom iz socialno šibkejših okolij in 54 otrokom s posebnimi potrebami. To je izkaz podpore delu in prizadevanjem ZPMS za vključevanje otrok s posebnimi potrebami v letovanja in v družbo vrstnikov, s katerimi se skupaj učijo življenjskih veščin.

Predsednik republike se je pridružil jutranjemu zboru, s katerim v taboru več kot sto (100) otrok vsako jutro prične počitniški dan v letovišču. Pozdravili so ga s "Pacuško himno", razvili zastavo in predstavili, kako poteka njihov dan. Predsednik republike se je zahvalil za prijazen sprejem ter otrokom zaupal, da bil je v času, ko je bil sam vzgojitelj, njegov vzdevek "Bobo". Poudaril je, da je z veseljem častni pokrovitelj projekta s tako plemenitim namenom. Dan je nato z njimi preživel ob vodnih dogodivščinah.

Zveza prijateljev Mladine Slovenije že dobrih 50 let organizira letovanja in z akcijami kot je Pomežik soncu omogoča zbiranje sredstev za financiranje letovanj otrok iz socialno in materialno ogroženih družin. S pomočjo zbranih sredstev so v ZPMS od leta 1998 omogočili letovanje že več kot 11.000 otrokom.

Predsednik republike z otroki v Pacugu