Predsednik republike na razglasitvi One 365: "Ste navdih in zgled celotni družbi"

Ljubljana, 6. 3. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je nocoj v Festivalni dvorani udeležil slovesnosti, na kateri so izmed dvanajstih (12) nominirank razglasili prejemnico naziva Ona 365.

Predsednik republike je v svojem nagovoru poudaril, da na prireditvah, kot je Ona 365, počastimo izjemne posameznice, ki so s svojimi dejanji in prizadevanji navdih in zgled celotni družbi. "Tovrstne prireditve potrebujemo, vse dokler moški in ženske ne bomo popolnoma enakopravni," je prepričan predsednik Pahor, ki je znova poudaril, da si želi, da bi nekoč prišel čas, ko bi bili ženske in moški popolnoma enakopravni in bi zato lahko govorili le o izjemnih osebnostih. "Osnovno sporočilo gibanj za enakopravnost je, da se časi spreminjajo in da se moramo z njimi spreminjati tudi mi," je pojasnil predsednik republike in posebej poudaril, da gibanja, kot je Jaz tudi (Me too), opozarjajo, da so nekatere nekoč samoumevne stvari danes napačne in nedopustne. "Zaradi družbenih gibanj in tudi prireditev, kot je nocojšnja, se stvari spreminjajo na bolje," je dejal predsednik republike in dodal, da so bili prvaki najpomembnejših družbenih gibanj pogumni posameznice in posamezniki, ki so s svojo nesebičnostjo prispevali k izboljšanju družbe. "Vse nominiranke ste plemenite, srčne, dobrodelne in poslovno uspešne osebnosti z veliko strasti, poguma in vztrajnosti," je nominirankam čestital predsednik Pahor. "Pravzaprav ste vse zmagovalke," je svoj nagovor sklenil predsednik republike.

Naziv Ona 365 je po izboru strokovne komisije prejela Desa Muck, pisateljica, pa tudi igralka, televizijska voditeljica, scenaristka in kolumnistka.

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil slovesnosti, na kateri so razglasili prejemnico naziva Ona 365
Foto: Daniel Novakovič/STA