Predsednik Pahor v Berlinu z nemškim predsednikom Steinmeierjem

Ljubljana, 14. 3. 2018 | napovednik

Predsednik Pahor v Berlinu z nemškim predsednikom Steinmeierjem in osrednji govornik na letnem srečanju Nemškega združenja malih in srednjih podjetij – BVMW

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo od jutri, 12. marca do 14. marca mudil na delovnem obisku v Zvezni republiki Nemčiji.

Namen obiska predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja v Zvezni republiki Nemčiji je vzdrževanje in krepitev političnih in gospodarskih stikov med državama. Predsednik Pahor se bo srečal z nemškim predsednikom Steinmeierjem, obiskal parlament in se srečal z njegovim predsednikom Schäublejem. Ločeno se bo sestal z ministrico za obrambo Ursulo von der Leyen, kot osrednji govornik pa bo nastopil na osrednjem letnem srečanju Nemškega združenja malih in srednjih podjetij (BVMW). Dvostransko sodelovanje Slovenije in Nemčije je odlično, politični dialog poteka redno na vseh ravneh, zato bo obisk predsednika republike v Berlinu posvečen nadaljevanju političnega sodelovanja na najvišjem nivoju.

Predsednik republike Borut Pahor se bo v okviru obiska sestal s predsednikom Zvezne republike Nemčije Frankom-Walterjem Steinmeierjem in s predsednikom nemškega spodnjega doma parlamenta (Bundestag) Wolfgangom Schäublejem, srečal pa se bo tudi s predsednikom deželne vlade Zvezne dežele Brandenburg Dietmarjem Woidkejem.

Predsednik republike bo kot osrednji govornik sodeloval na osrednjem letnem srečanju Nemškega združenja malih in srednjih podjetij (BVMW), ki je največji dogodek te vrste v ZRN in se ga udeleži blizu 3.500 posebej povabljenih predstavnikov nemškega gospodarstva, politike in družbenega življenja. Predsednik republike bo kot osrednji govornik predstavil Slovenijo kot državo partnerico, za katero ima gospodarsko sodelovanje z Nemčijo poseben pomen.


Sreda, 14. marec 2018:

8.00 prihod predsednika Republike Slovenije pred grad Bellevue, kjer ga pričaka in pozdravi predsednik Zvezne republike Nemčije dr. Frank-Walter Steinmeier, (Spreeweg 1, 10557 Berlin),

fototermin,

vpis predsednika Republike Slovenije v knjigo gostov gradu Bellevue,

sledi fototermin predsednika Republike Slovenije in predsednika Zvezne republike Nemčije pred zastavami,

nato delovni zajtrk predsednika Republike Slovenije in predsednika Zvezne republike Nemčije,

fototermin na začetku.