SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike obiskal Prevzgojni dom Radeče

Ljubljana, 10. 6. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob dnevu odprtih vrat obiskal Prevzgojni dom Radeče. Mladoletniki in mladoletnice, ki v zavodu prestajajo ukrep oddaje mladoletnika v prevzgojni dom, so predstavili svoje življenje znotraj grajskih zidov.

Uvodoma je vse prisotne pozdravila gospa Jerica Lipec, direktorica prevzgojnega doma. Dejala je, da je življenje v času prestajanja ukrepa oddaje v prevzgojni dom priložnost, da mladoletniki in mladoletnice spoznajo svoje talente, zmožnosti in sposobnosti, ki jih bodo lahko unovčili za svoje uspehe in srečo na nadaljnji življenjski poti.

Ministrica za pravosodje gospa Andreja Katič, se je zahvalila vsem zaposlenim za profesionalno opravljeno delo, mladoletnikom pa zaželela, da hodijo po pravi poti.

Predsednik republike Borut Pahor se je zahvalil gospe direktorici za vabilo in vsem, ki skrbijo za mladoletnice in mladoletnike, namenil naslednje besede: “Mladoletnikom dajete svojo dušo in predanost, da vam zaupani otroci najdejo nov navdih za svojo življenje. Samo vaša osebna srčnost pripelje do tistega stika z ranjeno dušo mladoletnika, da lahko zunaj najde več sonca skozi temne oblake njegovih dosedanjih izkušenj.” Spodbudne misli je predsednik Pahor namenil tudi mladoletnikom: “Potrudite se in zaupajte vašim vzgojiteljem, da vam pomagajo poiskati novo pot. Pred vami je vse življenje. Najpomembneje je, da odkrijete in negujete svoje talente. Ampak tudi vi se morate potruditi in dati možnost drugi priložnosti.” Ob zaključku slovesnosti so si zbrani ogledali kratek film “Skupaj smo na pravi poti”, ki so ga mladoletniki pripravili o življenju v prevzgojnem domu.

Predsednik republike obiskal Prevzgojni dom Radeče
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik Pahor in ministrica Katičeva sta se udeležila čajanke z mladoletniki, ki so z njima delili svoje izkušnje o življenju v prevzgojnem domu. Največji izziv zanje bo prilagoditev na življenje izven prevzgojnega doma, po izpustu. Vabljeni so si nato ogledali številne delavnice na grajskem dvorišču, kjer so mladoletniki in mladoletnice prikazali svoje veščine.

Predsednik republike obiskal Prevzgojni dom Radeče
Foto: Daniel Novakovič/STA