Predsednik republike ob prihajajočem koncu šolskega leta pisal osnovnošolcem in dijakom

Ljubljana, 14. 6. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes ob prihajajočem koncu šolskega leta v pismu osnovnošolcem in dijakom zaželel prijeten konec šolskega leta ter brezskrbne počitnice. V pismu je zapisal, da je konec pouka vesel trenutek, "ko se vsi skupaj ozrete na trud, ki sta ga skozi leto vlagali v svoja popotovanja v zakladnico znanja. Spričevala, športni rezultati, delovni uspehi so tudi priložnost za razmislek o tem, kaj si zares želimo in kako te želje uresničiti v svetu, ki je čarobno velik in poln priložnosti za vsakogar od nas." Vsem učencem je zaželel veselja ob druženju in igrah s prijatelji, ob pohajkovanjih v bližnji in daljni okolici s starši, z znanci in neznanci.

"Morda vam bodo počitnice ponudile tudi priliko, da naletite na eno od tistih vprašanj, ki resno izzivajo vašo radovednost in spodbujajo vašo genialnost. Genialnosti je namreč prav pri mladih v izobilju. In morda boste prav zaradi tega vprašanja, ob katerega boste morda zadeli med lenarjenjem ali sanjarjenjem, naslednje šolsko leto zagnano iskali odgovore, preganjali z vprašanji učitelje in starše in brskali po spletu. Morda se prelevite celo v pravega mladega strokovnjaka, ki bo za sebe in za vse nas odkrival nove svetove in našel nove genialne odgovore, je še zapisal predsednik ter dodal, da tam kjer je volja, tam je zmeraj tudi pot. "Tako nas učijo uspehi velikih osebnosti, pa naj bo to Tina Maze, ali slovenska košarkaška legenda Ivo Daneu, ali pa astronavtka slovenskega rodu z najdaljšim časom, preživetim zunaj vesoljske ladje, Sunita Williams."

Predsednik se je v pismu zahvalil tudi staršem in družinam ter učiteljicam in učiteljem za njihovo prizadevno delo, "saj vedo, da je pravo bogastvo človeka v njegovem znanju in da je pot do znanja uspešnejša ob medsebojnem razumevanju, tovarištvu, pa tudi sistematičnem delu in samodisciplini".


Pismo predsednika republike Boruta Pahorja: