Predsednik Pahor sprejel kandidatke za naziv Ženska leta 2016 

Ljubljana, 30. 11. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes popoldan, pred nocojšnjo slavnostno razglasitvijo Ženska leta 2016 po izboru bralcev revije Zarja, sprejel kandidatke za omenjeni naslov.

Predsednik se je zahvalil vsem kandidatkam, ki so po mnenju izbora zaznamovale letošnje leto. Dejal je, da delo, ki ga opravljajo, in uspehi, ki jih dosegajo, dajejo vsem nam dodaten navdih. Za uspehi se ne skrivajo le talent, sreča ali naključje, pač pa trdo delo, disciplina, vztrajnost, pogum, predvsem pa odločenost, da so talenti in cilji vredni napora. S svojimi dejanji in nazivi vplivajo na splošno razpoloženje in ambicije posameznikov ter krepijo vero v lepšo prihodnost.

Kandidatke za letošnji naziv Ženska leta 2016 so: novinarka TV Slovenija Jelena Aščić, igralka Ljerka Belak, upokojena medicinska sestra Joža Hodžar, direktorica Narodne galerije dr. Barbara Jaki, profesorica slovenskega jezika Božena Kolman Finžgar, predstojnica ginekološko-porodnega oddelka v Bolnišnici Jesenice Eva Macun, paraolimpijka Veselka Pevec, predsednica uprave podjetja Domel dr. Jožica Rejec, kulinarična mojstrica Ana Roš in antropologinja prof. dr. Svetlana Slapšak.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je pred nocojšnjo slavnostno razglasitvijo Ženska leta 2016 po izboru bralcev revije Zarja sprejel kandidatke
Foto: Daniel Novakovič/STA