Predsednik republike Borut Pahor na obisku v občini Pivka

Pivka, 3. 7. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal občino Pivka, kjer se je najprej sestal z županom Robertom Smrdeljem in predstavniki občine Pivka, ki so mu predstavili delovanje in projekte občine. V pogovoru sta se sogovornika dotaknila tudi možnosti obujanja lesne industrije, predsednik je ponovno poudaril, da imamo Slovenci surovino in znanje, da lesno industrijo ponovno obudimo. Na vprašanje novinarjev se je predsednik republike dotaknil morebitnega ukinjanja občin. Dejal je, da razume poskuse vlade, da sprejme ukrepe za konsolidacijo javnih financ, vendar meni, da bi bil javno finančni učinek morebitnega ukinjanja občin zanemarljiv v primerjavi s političnimi stroški, ki bi jih imelo. Predsednik republike je prepričan, da bo življenje samo spodbudilo spontano združevanje občin na podlagi medobčinskih in projektnih sodelovanj in bo takrat boljši trenutek za spremembe.

Predsednik republike Borut Pahor na obisku v občini Pivka
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik republike si je ogledal Park vojaške zgodovine in slavnostno otvoril muzejsko postavitev lovskega bombnika. V govoru je predsednik poudaril pomen parka in njegovo vlogo pri ohranjanju vojaške zgodovine in dediščine v Sloveniji. Predsednik republike si je ogledal Park vojaške zgodovine in slavnostno otvoril muzejsko postavitev lovskega bombnika. V govoru je predsednik izpostavil pomen parka in njegovo vlogo pri ohranjanju vojaške zgodovine  in dediščine v Sloveniji. Predsednik se je zahvalil vsem, ki skrbijo za razvoj in ureditev parka, še posebej tistim, ki so zaslužni, da lahko muzej na ogled postavi lovski bombnik. Predsednik je poudaril,  da je zaradi ohranjanja zgodovinskega spomina pridobitev novih eksponatov način, kako pri mladih spodbuditi spoštovanje do tistih, ki so omogočili, da je Slovenija suverena država. 

Predsednik republike si je ogledal Park vojaške zgodovine in slavnostno otvoril muzejsko postavitev lovskega bombnika
Foto: Daniel Novakovič/STA

V okviru obiska je predsednik republike obiskal podjetje Sitor stiskalnice d.o.o. in si skupaj z vodstvom ter zaposlenimi ogledal njihovo proizvodnjo. Predsednik republike Borut Pahor tako nadaljuje z obiski občin, saj takšne obiske in srečevanje z občani šteje med svoje najpomembnejše naloge.