Predsednik republike v voščilu stoletnici Marijani Lavrič: "Danes slavimo Vašo modrost in življenjsko lepoto, ki jo poosebljate"

Šmartno v Cerkljah na Gorenjskem, 31. 1. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije se je danes v Domu Taber v Občini Cerklje na Gorenjskem udeležil praznovanja 100. rojstnega dne gospe Marijane Lavrič, najstarejše stanovalke v domu, ki ga je predsednik slovesno odprl 4. decembra 2015, ko sta se s slavljenko tudi prvikrat srečala.

"Ko sem vstopil, sem najprej opazil Vaš iskreni nasmeh," je dejal predsednik republike in slavljenki čestital za visoki jubilej. "Stoletje je dolga doba in današnja slavljenka je živa priča velikih sprememb, ki jih je prineslo 20. stoletje," je voščilo nadaljeval predsednik Pahor. "Danes slavimo Vašo dolgoživost, predvsem pa modrost, izkušnje, življenjsko lepoto in energijo, ki jo poosebljate," je še dejal predsednik republike in gospe Lavrič zaželel, da bi še naprej bogatila življenja vseh, ki jo obdajajo. "Sprejmite, spoštovana gospa Lavrič, moje iskrene čestitke z najboljšimi željami za prihodnja leta," je nagovor sklenil predsednik Pahor z željo, da bi tudi naši otroci po njenem zgledu tako srečni in zdravi dočakali prvo stoletje svojega življenja.

Praznovanja so se udeležili tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj in župan Občine Šenčur Ciril Kozjek, slavje pa so prijetno popestrile ljudske pevke iz slavljenkinega rojstnega kraja Trboje, nastopili pa so tudi Cerkljanski folkloristi.

Predsednik republike se je udeležil praznovanja 100. rojstnega dne gospe Marijane Lavrič
Foto: Daniel Novakovič/STA