SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije je predsedniku republike predal Letno poročilo o delu KPK za leto 2015

Ljubljana, 3. 6. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec je danes predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju predal redno Letno poročilo o delu Komisije za preprečevanje korupcije za leto 2015. 

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je ob predstavitvi vsebine poročila med drugim izpostavil povečane aktivnosti komisije na področju preventivnega delovanja, čemur komisija posveča posebno skrb in rast števila poročil o lobističnih stikih. 

Poročilo sicer izpostavlja tri glavna področja, na katerih je bila aktivnost komisije v preteklem letu največja: obdelava prijav, ki jih komisija prejema, preventivno delovanje in mednarodno sodelovanje.

Sogovornika sta se strinjala, da je za učinkovito delovanje KPK bistvenega pomena njeno dobro in uspešno delo ter njena brezpogojna neodvisnost. Ob tem je predsenik republike ponovno opozoril na nujnost ustrezne spremembe zakonodaje s področja preprečevanja korupcije, ki bo tako delo v večji meri omogočala. 

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec je predsedniku Pahorju predal redno Letno poročilo o delu Komisije za preprečevanje korupcije za leto 2015
Foto: Nebojša Tejić