Dan odprtih vrat v Uradu predsednika Republike Slovenije ob slovenskem kulturnem prazniku

Ljubljana, 8. 2. 2018 | napovednik

Urad predsednika Republike Slovenije ob slovenskem kulturnem prazniku Prešernovem dnevu, v četrtek, 8. februarja 2018, pripravlja dan odprtih vrat. Ob 11. uri bo zbrane nagovoril predsednik republike, pri tem pa se mu bodo pridružili Prešernova nagrajenca gospod Boris A. Novak in gospod Janez Mejač in nagrajenci Prešernovega sklada za leto 2018 ter predsednik Upravnega odbora Prešernovega sklada. Kulturni program bodo pripravili člani okteta Raskovec iz Vrhnike in gospod Franci Bozovičar, ki nas bo s svojo interpretacijo odlomka Cankarjevega dela spomnil tudi na obeležitev 100. obletnice smrti Ivana Cankarja, ki jo obeležujemo z letošnjim Cankarjevim letom.

Obiskovalci si bodo prostore predsednika Republike Slovenije lahko v vodenih skupinah ogledali tudi med 13. in 16. uro. Vse, ki bi na državni praznik želeli obiskati Predsedniško palačo, vljudno vabimo, da se kadar koli med 13. in 16. uro zberejo pred vhodom v palačo na Erjavčevi cesti 17, kjer vas bodo uslužbenci Protokola Republike Slovenije razvrstili v skupine in vas popeljali skozi prostore.

V počastitev slovenskega kulturnega praznika bo pred Predsedniško palačo postrojena častna straža garde Slovenske vojske.  


LOKACIJA: Predsedniška palača, Erjavčeva 17, Ljubljana